Vremea se va racori usor la finalul acestei saptamani in majoritatea regiunilor tarii, iar manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor inregistra in intervalul 31 iulie - 4 august, conform prognozei pe doua saptamani publicate de ANM.

In Banat, vremea va fi in usoara incalzire astfel ca media temperaturilor maxime va creste de la 29 de grade in prima zi, pana la 31 de grade pe 31 iulie. Va urma o racorire, care va dura pana la sfarsitul primei saptamani, cand media maximelor termice va fi de 26 de grade. Ulterior datei de 5 august, vremea se va incalzi din nou, iar pana la finalul intervalului de prognoza temperaturile maxime vor avea, in medie, valori intre 28 si 30 de grade. Evolutia mediei temperaturilor minime va fi asemanatoare, cea mai ridicata, de 19 grade, se va inregistra in jurul datei de 1 august, cea mai mica, de 14 grade, pe 5 august dimineata, data dupa care, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani se va situa intre 14 si 16 grade. Vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, pe arii mai extinse in intervalele 2-4 august si 6-7 august si doar pe suprafete mici in restul intervalului.

Vremea va fi in usoara incalzire si in Crisana, astfel incat media temperaturilor maxime va creste de la 29 de grade in prima zi, pana la 31 de grade pe 31 iulie. Va urma o racorire, care va dura pana la sfarsitul primei saptamani, cand media maximelor termice va fi de 25 de grade. Ulterior datei de 5 august, vremea se va incalzi din nou, iar pana la finalul intervalului de prognoza temperaturile maxime vor avea, in medie, valori intre 27 si 29 de grade. Evolutia mediei temperaturilor minime va fi asemanatoare, cea mai ridicata va fi de 19 grade, in jurul datei de 1 august, cea mai mica de 13 grade, pe 5 august dimineata, iar ulterior se va situa intre 13 si 15 grade pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani. Vor fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, pe arii mai extinse in intervalele 2-3 august si 6-7 august si doar pe suprafete mici in restul intervalului.

In Transilvania, media temperaturilor maxime va fi in crestere pana la 31... 32 de grade in datele de 30 si 31 iulie, apoi, in urmatoarele patru zile va scadea cu aproximativ 6 grade, vremea devenind racoroasa. In cea de a doua saptamana de prognoza, maximele termice nu vor mai avea variatii semnificative si se vor situa, in medie, intre 25 si 28 de grade. Media minimelor termice va atinge un maxim de 17 grade, in dimineata zilei de 1 august si un minim in dimineata de 5 august, cand se va situa in jurul valorii de 11 grade, iar ulterior se va mentine in jurul a 13 grade pana la sfarsitul celor doua saptamani. Vor mai fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice, indeosebi in intervalele 31 iulie - 4 august si 6-9 august.

Si in Maramures, in primele trei zile, media maximelor termice se va situa in jurul a 30 de grade, apoi, pana la finalul primei saptamani, vremea se va racori, iar aceasta medie va scadea spre 24 de grade. In cea de-a doua saptamana nu vor mai fi variatii termice semnificative, media maximelor urmand a se situa in jurul valorii de 26 de grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie relativ asemanatoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 16... 17 grade, se vor inregistra in primele cinci dimineti, cele mai coborate intre 4 si 6 august cand nu vor mai depasi 12 grade, iar ulterior acestea se vor situa in jurul a 13 grade. Incepand cu data de 30 iulie vor fi intervale cu manifestari specifice instabilitatii atmosferice aproape in fiecare zi.

In Moldova, in primele trei zile, media maximelor termice se va situa in jurul a 31 de grade, apoi, pana la finalul primei saptamani, vremea se va racori, iar aceasta medie va scadea spre 26 de grade. In cea de-a doua saptamana nu vor mai fi variatii termice semnificative, media maximelor urmand a se situa in jurul valorii de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evolutie relativ asemanatoare, cele mai ridicate medii ale lor, de 18... 19 grade, se vor inregistra in primele patru dimineti, cele mai coborate intre 4 si 6 august cand nu vor mai depasi 13 grade, iar ulterior acestea se vor situa in jurul a 15 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare in intervalul 2-4 august.

La inceputul intervalului, media temperaturilor maxime va creste in Dobrogea spre 32 de grade in data de 31 iulie. Va urma o racorire a vremii, care in ultima zi a primei saptamani va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor avea, in medie, valori de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicata medie de 22 de grade in dimineata de 1 august, cea mai mica de 16... 17 grade in intervalul 4-6 august, iar ulterior aceasta va oscila usor in jurul a 18 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare in intervalul 1-4 august.

In Muntenia, pana in data de 31 iulie, media temperaturilor maxime va creste spre 34 de grade. Va urma o racorire a vremii, care in ultima zi a primei saptamani va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor avea, in medie, valori de 30 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicata medie de 20 de grade in dimineata de 1 august, cea mai mica de 15... 16 grade, in diminetile de 5 si 6 august, apoi aceasta va oscila usor in jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare in intervalul 31 iulie - 4 august.

Pana in data de 31 iulie, in Oltenia media temperaturilor maxime va creste spre 33 de grade. Va urma o racorire a vremii, care in ultima zi a primei saptamani va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, pana la finalul intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor avea, in medie, valori de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicata medie de 20 de grade in dimineata de 1 august, cea mai mica de 14 grade, in dimineata de 5 august, iar ulterior aceasta va oscila usor in jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai mare pe 29 iulie si in intervalul 2-4 august.

La munte, media valorilor termice maxime se va situa intre 15 grade pe 4 august si 21 de grade in 30 si 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsa intre 7 grade in dimineata zilei de 5 august si 13 grade in primele trei dimineti ale intervalului celor doua saptamani. Vor fi intervale cu manifestari specifice instabilitatii atmosferice aproape in fiecare zi a intervalului de prognoza.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri