5 August 2019

Gusturile Verii la Sibiu, un eveniment dedicat gastronomiei locale



Consortiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana si Masters of Flames Culinary Division organizeaza in perioada 9-11 august, in Piata Mare a Sibiului, Gusturile Verii, un eveniment dedicat gastronomiei locale in care sibienii si turistii sunt invitati sa savureze numeroase preparate specifice sezonului estival.

Participantii vor putea descoperi gastronomia locala exprimata printr-un show de bucatarie ciobaneasca autentica si pe cea internationala realizata de catre Chef Marius Rafa, Restaurantul Pop Up in care invitatul special al evenimentului, Celebrity Chef Giorgio Diana impreuna cu mai multi Maestri Bucatari, ospatari profesionisti si somelieri vor pregati zilnic in fata publicului cate un meniu Fine Dining.

Punctul culminant al evenimentului va fi in ziua de sambata, 10 august 2019, cand echipa Masters of Flames va realiza un record national inedit: cel mai mare protap pe care se vor praji simultan 16 carcase de oaie. Protapul va avea o lungime de 30 metri liniari, va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de carbune, iar in jurul lui va gati o echipa formata din 20 de bucatari.

Piata Mare va fi animata de prezenta producatorilor locali de produse alimentare, bere artizanala si vin local.

Evenimentul este organizat in parteneriat cu Masters of Flames Culinary Division si este co-finantat de Primaria Municipiului Sibiu.

Programul Sibiu Regiune Gastronomica Europeana este gestionat de un Consortiu format din Consiliul Judetean Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu, Primaria Municipiului Medias, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" Sibiu si Asociatia Judeteana de Turism Sibiu.



Citeste si