Incep concedierile la stat! Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta publicat de Ministerul Finantelor Publice, in unele ministere si institutii subordonate vor fi dati afara 50% dintre angajati, scrie Digi24.

Actul normativ propune diminuarea numarului de posturi aferente cabinetului secretarului de stat, subsecretarilor de stat si asimilatilor acestora din cadrul ministerelor si aparatului de lucru al Guvernului, precum si cele aferente cabinetului conducatorului de organ de specialitate al administratiei publice centrale cu rang de secretar de stat.

Se ingheata angajarile in administratia centrala pe posturile vacante

La data intrarii in vigoare a ordonantei se suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Posturile vacante din sectorul bugetar vor fi ocupate conform principiului "unu la trei", respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat, scrie Agerpres.

In prezent, principiul de ocupare a posturilor la stat este unu la doi.

Citeste si:
Ministrul Finantelor cere disponibilizari si reduceri de salarii
Vlad Alexandrescu (USR):...

"Dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, ordonatorii de credite pot ocupa prin concurs sau examen posturi conform principiului: 'unu la trei' din totalul posturilor ce se vor vacanta, respectiv la trei posturi ocupate devenite vacante, un post ocupat", se arata in nota de fundamentare care insoteste proiectul de act normativ.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Protest al actorilor, duminica, de la ora 18.00, in Piata Victoriei