Selectionata feminina a Romaniei a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de tenis de masa pe echipe de la Nantes (Franta), duminica, dupa ce a invins Portugalia cu scorul de 3-0 in finala.

Romania si-a trecut in palmares al cincilea sau titlu continental, dupa cele din 1992, 2002, 2005 si 2017, conform Agerpres.ro.

Echipa antrenata de Viorel Filimon a reusit sa se impuna in minimum de meciuri in fata Portugaliei, punctele fiind aduse de Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro si de Elizabeta Samara. Din lotul Romaniei la competitia de la Nantes au mai facut parte Adina Diaconu si Irina Ciobanu.

Bernadette Szocs, cea mai buna jucatoare romana a momentului, a invins-o in primul meci pe Jieni Shao cu scorul de 3-2 (11-7, 8-11, 6-11, 11-7, 11-6), revenind de la 1-2 la seturi.

Al doilea punct, poate cel mai important, a fost adus de Daniela Dodean (casatorita cu portughezul Joao Monteiro) a dispus de cea mai valoroasa jucatoare a echipei portugheze, Yu Fu, medaliata cu aur la Jocurile Europene de la Minsk, anul acesta, si vicecampioana europeana in 2016, cu scorul de 3-2 (7-11, 11-8, 11-9, 6-11, 11-3).

In ultimul meci, Eliza Samara, campioana europeana la individual in 2015, a trecut de Leila Oliveira cu scorul de 3-0 (11-9, 11-7, 11-6).

La Jocurile Europene din acest an, Romania a obtinut medaliile de argint, dupa ce a pierdut finala cu Germania.

Sursa foto: All about Space / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri