Firea: Nu am renuntat la ideea gratuitatii la transportul STB

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca nu a renuntat la ideea gratuitatii pentru mijloacele de transport in comun ale STB, dar a afirmat ca sunt opinii diferite ale specialistilor si acest subiect trebuie "cantarit" foarte bine.

Intrebata de jurnalisti cu prilejul prezentei sale la Scoala nr. 195 pentru a verifica implementarea proiectului pilot privind autobuzul scolar daca se pastreaza ideea de a oferi gratuitate la transportul cu STB pentru toti bucurestenii, Firea a raspuns: "Se si mentine, dar nu am anuntat inca un rezultat pentru simplul motiv ca sunt pareri impartite - unii specialisti spun ca ar fi foarte bine, altii spun ca ar duce la situatii de nedorit, pentru ca s-au mai aplicat astfel de masuri de gratuitate completa si nu au fost de bun augur. In acest moment, cheltuiala PMB pentru subventiile si investitiile STB se ridica la circa 20 milioane de euro lunar, iar profitul STB tot lunar e de circa 3 milioane de euro, practic PMB acopera lunar 17 milioane de euro pentru STB, cu alte cuvinte nu ne gandim sub nicio forma doar la acele 3 milioane de euro profitul STB, pentru ca sunt foarte multe gratuitati, nu pentru ca nu sunt ei performanti", conform Agerpres.ro.

Ea a amintit de gratuitatile pentru elevi, studenti, pensionari, insotitorii pensionarilor, persoane cu dizabilitati.

"Sunt foarte multe categorii oricum de gratuitati si atunci ne punem problema sa renuntam si la acele 3 milioane de euro lunar, profitul STB, pentru a da gratuitate completa. Nu ne gandim decat la faptul ca va trebui sa intarim paza acestor autobuze pentru a nu fi stricate, devalizate, cum s-a mai intamplat in Romania, au fost cazuri de orase care au dat gratuitate si pur si simplu au foarte multe neplaceri. Deci nu am renuntat, dar sunt opinii diferite ale specialistilor si trebuie sa cantarim foarte bine, nu ne-am gandit doar ca nu ne permitem financiar, ci din punct de vedere al sigurantei celor care calatoresc, confortului acestora, precum si integritatea autobuzelor, mai ales ca ele sunt foarte noi si vor veni in continuare autobuze noi, suntem in plina licitatie pentru 400 de autobuze hibrid, 100 autobuze electrice, 100 tramvaie si 100 troleibuze", a adaugat Firea.

Citeste si:
Florin Cîțu: Voi prezenta toate neregulile din Primăria Capitalei
Florin Cîțu: Voi prezenta...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: Agerpress foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri