Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca nu a renuntat la ideea gratuitatii pentru mijloacele de transport in comun ale STB, dar a afirmat ca sunt opinii diferite ale specialistilor si acest subiect trebuie "cantarit" foarte bine.

Intrebata de jurnalisti cu prilejul prezentei sale la Scoala nr. 195 pentru a verifica implementarea proiectului pilot privind autobuzul scolar daca se pastreaza ideea de a oferi gratuitate la transportul cu STB pentru toti bucurestenii, Firea a raspuns: "Se si mentine, dar nu am anuntat inca un rezultat pentru simplul motiv ca sunt pareri impartite - unii specialisti spun ca ar fi foarte bine, altii spun ca ar duce la situatii de nedorit, pentru ca s-au mai aplicat astfel de masuri de gratuitate completa si nu au fost de bun augur. In acest moment, cheltuiala PMB pentru subventiile si investitiile STB se ridica la circa 20 milioane de euro lunar, iar profitul STB tot lunar e de circa 3 milioane de euro, practic PMB acopera lunar 17 milioane de euro pentru STB, cu alte cuvinte nu ne gandim sub nicio forma doar la acele 3 milioane de euro profitul STB, pentru ca sunt foarte multe gratuitati, nu pentru ca nu sunt ei performanti", conform Agerpres.ro.

Ea a amintit de gratuitatile pentru elevi, studenti, pensionari, insotitorii pensionarilor, persoane cu dizabilitati.

"Sunt foarte multe categorii oricum de gratuitati si atunci ne punem problema sa renuntam si la acele 3 milioane de euro lunar, profitul STB, pentru a da gratuitate completa. Nu ne gandim decat la faptul ca va trebui sa intarim paza acestor autobuze pentru a nu fi stricate, devalizate, cum s-a mai intamplat in Romania, au fost cazuri de orase care au dat gratuitate si pur si simplu au foarte multe neplaceri. Deci nu am renuntat, dar sunt opinii diferite ale specialistilor si trebuie sa cantarim foarte bine, nu ne-am gandit doar ca nu ne permitem financiar, ci din punct de vedere al sigurantei celor care calatoresc, confortului acestora, precum si integritatea autobuzelor, mai ales ca ele sunt foarte noi si vor veni in continuare autobuze noi, suntem in plina licitatie pentru 400 de autobuze hibrid, 100 autobuze electrice, 100 tramvaie si 100 troleibuze", a adaugat Firea.

Sursa foto: Agerpress foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri