Zilele Bucurestiului: PMB organizeaza festivitati si concerte pe 21-22 septembrie, printre care si iMapp

Primaria Capitalei, prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, organizeaza, pe 21 si 22 septembrie, doua evenimente dedicate aniversarii a 560 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului: "iCeleBrate my city" si "iMapp Bucharest", scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa transmis sambata, pe parcursul celor doua zile Bucurestiul va gazdui, pe Bulevardul Unirii, o serie de activitati stradale, concerte, teatru ambulant, animatie de strada, un spatiu culinar, iar in Piata Constitutiei cea de-a VI-a editie a concursului international de 3D video mapping - "iMapp Bucharest" si concertele Schiller si Waldeck, intrarea fiind libera.

Astfel, in perioada 21-22 septembrie, Bulevardul Unirii (tronsonul cu fantani, cuprins intre Piata Unirii si Piata Constitutiei) se transforma intr-o artera pietonala, unde va fi organizata o adevarata petrecere in strada - "iCeleBrate my City".

Bucurestenii si turistii vor fi intampinati in fiecare zi, incepand cu ora 10,00, cu o serie de activitati stradale pentru toate varstele, ateliere creative si momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant si animatie de strada, zeci de artisti costumati de sarbatoare, un bazar urban cu produse locale hand-made si de artizanat, dar si multe alte surprize.

Sarbatoarea orasului aduce in strada si bucataria urbana, prin "Bucharest Food Festival - Street Edition" unde cele mai apreciate preparate culinare internationale de tip street food vor fi gatite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialitati care vor satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi.

Citeste si:
Gabriela Firea: Podul Ciurel va fi dat în folosință până la...
Gabriela Firea: Podul Ciurel...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Cea de-a VI-a editie a concursului international de 3D video mapping - "iMapp Bucharest" va avea loc sambata, 21 septembrie, incepand cu ora 17,00, in Piata Constitutiei.

Cele opt echipe care isi vor prezenta lucrarile pe fatada Palatului Parlamentului sunt: Antaless Visual Design (castigator al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios (castigator al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero (castigator al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania), MO˜jO˜ STUDIO (castigator al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina), Marco Morgese (castigator al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania), Michele Pusceddu (castigator al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria), Rene si Andrzej (castigatori ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 dinRomania) si Mindscape Studio (castigator al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din Romania).

Echipele finaliste vor crea lucrari de 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema "O singura harta. Calatorii diferite. Descoperiti lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!", incercand sa impresioneze prin show-uri pline de culoare, sunet si lumina, proiectate pe fatada Palatului Parlamentului.

Prestatia celor opt echipe finaliste va fi analizata de catre un juriu international, din care fac parte experti si reprezentanti de seama ai artelor vizuale internationale.

Citeste si:
Firea anunță că participă la dezbateri doar cu test antidrog și...
Firea anunță că participă la...

"Inaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piata Constitutiei vor urca artisti de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante: Schiller (cunoscut artist de muzica electronica din Germania - n.r.) si Waldeck.

Totodata, trupa vieneza Waldeck a muzicianului Klaus Waldeck va sustine un concert live cu accente Electro Swing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri