O serie de evenimente culturale, concerte, spectacole de teatru, reunite sub genericul "Zilele Bucurestiului", vor avea loc in Capitala in weekend-ul 21-23 septembrie. Vedeta evenimentului va fi Rod Stewart, care va concerta pentru prima data dupa 23 de ani in Romania. Traficul rutier va fi restrictionat in perioada 21-23 septembrie, in zona Parlamentului.

Rod Stewart si Gheorghe Zamfir, la Zilele Bucurestiului

Rod Stewart si Gheorghe Zamfir vor concerta la Zilele Bucurestiului, care se vor desfasura in perioada 21-23 septembrie in Piata Constitutiei din Capitala.

In luna septembrie, un maraton cultural de exceptie va marca doua evenimente importante din istorie: aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului, precum si implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, se arata intr-un comunicat transmis de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti - creart.

Foto: Shutterstock.com

Evenimentul va fi deschis pe 21 septembrie cu un concert al maestrului Gheorghe Zamfir. Evenimentul va fi dedicat intregii sale cariere, avand invitati numerosi artisti de talie nationala si internationala. Din program fac parte folclor autentic, muzica simfonica si muzica de film, genuri muzicale interpretate alaturi de orchestra, tenori si soprane de renume, precum si alti interpreti recunoscuti la nivel mondial.

Invitat special in cadrul concertului extraordinar, artistul francez Enrico Macias se alatura maestrului Gheorghe Zamfir pentru un duet de exceptie.

Rod Stewart va concerta pentru prima data dupa 23 de ani in Romania, in Piata Constitutiei din Capitala, incheind seria celor trei evenimente dedicate aniversarii a 559 de ani de la prima atestare documentara a Bucurestiului si celebrarii Centenarului Marii Uniri. In deschidere va urca pe scena trupa VUNK.

Unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume

In cea de-a doua zi a maratonului cultural va avea loc finala celei de-a V-a editii a evenimentului iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari show-uri de 3D videomapping din lume, un concurs international care aduce design-ul, arta contemporana si spectacolul direct pe fatada de 23.000 de metri patrati a Palatului Parlamentului.

Tema editiei din 2018 este dedicata Centenarului Marii Uniri: Albastru. Galben. Rosu. Un secol de modernitate in Romania.

Cele 10 echipe finaliste ale caror lucrari vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Sila Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din Romania, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina si Vision Impossible din Olanda.

Foto: Shutterstock.com

Pe 22 septembrie, cele 10 lucrari ale participantilor vor fi analizate de catre un juriu din care fac parte Xavi Bove - artist, curator, profesor si director artistic al FIMG - Festivalul International de Mapping din Girona in 2016, Kate Harvey - producator asociat in cadrul companiei creative Artichoke din UK, Ronald Ramakers - regizor independent in Olanda si Germania timp de 10 ani, fondator al companiei audiovizuale Phanta Vision si Director al Festivalului International de Arta a Luminii - GLOW Eindhoven, Craig Harvey - expert inginer, tehnician strategic la Factory Light Festival din Norvegia si Yann Nguema - artist ambasador al Festival of Light din Lyon (Franta).

Inaintea concursului de 3D video-mapping, pe scena din Piata Constitutiei va urca trupa britanica HURTS. In deschidere va concerta trupa romaneasca de rock alternativ The Mono Jacks. Inaintea celor doua concerte atmosfera va fi intretinuta de DJ-ul CS84.

Accesul la toate evenimentele din Piata Constitutiei este gratuit si se face, in fiecare dintre cele trei zile, incepand cu ora 17.00.

Zilele Bucurestiului la Gradina Muzeului National al Literaturii Romane si Palatul Sutu

Cu prilejul implinirii a 559 de ani de atestare documentara a orasului Bucuresti (20 septembrie 1459), a 359 de ani de cand Bucurestiul a devenit capitala Tarii Romanesti (1659), Primaria Municipiului Bucuresti, prin Muzeul National al Literaturii Romane si Muzeul Municipiului Bucuresti, organizeaza in perioada 17-23 septembrie 2018 o serie de evenimente culturale reunite sub genericul "Zilele Bucurestiului".

Bucurestenii sunt invitati atat in Gradina Muzeului National al Literaturii Romane, dar si la Palatul Sutu, pentru a urmari un program divers, constand in spectacole de teatru, auditii de teatru radiofonic, concerte de jazz si folk, recitaluri de poezie dupa cum urmeaza:

Programul complet de Zilele Bucurestiului

  • Luni, 17 septembrie 2018

Teatrul Dramaturgilor Romani – Sala „Iosif Naghiu”
Ora 20.00 – Dezertorul dupa Mihail Sorbul – Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena

  • Marti, 18 septembrie 2018

Muzeul National al Literaturii Romane, Sala „Perpessicius”, Str. Nicolae Cretulescu 8
Ora 17.00 – Inocentul dupa Ion Baiesu cu Dan Tudor. Regia: Radu Baiesu

Teatrul Dramaturgilor Romani – Sala „Iosif Naghiu”
Ora 20.00 – Dezertorul dupa Mihail Sorbul, Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena

  • Miercuri, 19 septembrie 2018

Muzeul National al Literaturii Romane, Sala „Perpessicius”, Str. Nicolae Cretulescu 8
Ora 17.00 – Auditie Teatrul National Radiofonic Taximetrist de noapte la New York de Mircea M. Ionescu

Teatrul Dramaturgilor Romani – Sala „Iosif Naghiu”
Ora 20.00 – Dezertorul dupa Mihail Sorbul – Studioul de Teatru Profesionist din Diaspora, Atena

  • Joi, 20 septembrie 2018

Muzeul National al Literaturii Romane, Sala „Perpessicius”, Str. Nicolae Cretulescu 8
Ora 17.00 – Auditie Teatru National Radiofonic Ultima cafea cu Iuliu Maniu de Dinu Grigorescu

  • Vineri, 21 septembrie 2018

Muzeul Municipiului Bucuresti, Casa Filipescu-Cesianu
Ora 19.30 – Concert Mircea Vintila & band

Palatul Sutu
Ora 20.30 – Concert Ladies Quintet si Arlinda Morava

Muzeul National al Literaturii Romane, Gradina MNLR
Ora 19.30 – Concert Mircea Tiberian si Nadia Trohin

  • Sambata, 22 septembrie 2018

Muzeul Municipiului Bucuresti, Casa Filipescu-Cesianu
Ora 20.00 – Fanfara La Musica Orchestra

Palatul Sutu
Ora 20.00 – Recital poezie Marius Bodochi si Irina Movila, soprana Sanda Lorena

Muzeul National al Literaturii Romane, Gradina MNLR
Maraton folk ilustrat vizual de Mariana Pachis, sand artist
17.30 – Concert Maria Gheorghiu
18.00 – Concert Daniel Iancu
19.00 – Concert Iulia EM.
20.00 – Concert Tapinarii
21.00 – Concert Mircea Baniciu

  • Duminica, 23 septembrie 2018

Muzeul National al Literaturii Romane
Gradina MNLR
10.00 – Povesti cu Marian Raducu
11.00 – Copiii vin la MNLR
– Atelier de carte obiect Mirela Traistaru
14.00 – Atelier de creativitate cu Laura Manache
16.00 – Atelier Hartie din hartie cu Lucian Leuca
18.00 – A fost odata un castel – spectacol de teatru pentru copii

Muzeul Municipiului Bucuresti, Casa Filipescu-Cesianu
Ora 21.00 – Concert Blue Noise

Intrarea la evenimente este libera, in limita locurilor disponibile.

Restrictii de circulatie de Zilele Bucurestiului

Traficul rutier va fi restrictionat in perioada 21-23 septembrie, in zona Parlamentului, cu ocazia evenimentului Zilele Bucurestiului.

Pe 19 septembrie, orele 6.00 - 25 septembrie, orele 6.00, va fi restrictionata circulatia pe banda I de pe Bd. Libertatii, sensul de deplasare dinspre Bd. Natiunile Unite catre Calea 13 Septembrie, iar pe 21 septembrie, orele 17.00 - 24 septembrie, orele 6.00, pe Bd. Unirii, tronsonul cuprins intre Bd. I.C. Bratianu si Piata Constitutiei, precum si pe Bd. Libertatii, tronsonul cuprins intre Bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri