In ultima perioada antreprenorii romani au la dispozitie din ce in ce mai multe facilitati pentru dezvoltarea afacerii. Fie ca vorbim despre fonduri nerambursabile, comunitati antreprenoriale sau incubatoare de afaceri, aceste programe sunt un ajutor incontestabil, mai ales in fazele incipiente ale dezvoltarii companiei.

Un caz aparte este reprezentat de start-up-urile din sfera IT datorita pietei extrem de dinamice ce poate duce fie la o ascensiune rapida (acompaniata de un numar mare de utilizatori), fie la o pierdere in anonimat. Urmand exemplul Statelor Unite, aceasta categorie de afaceri incepe sa se bucure de o atentie deosebita si in Romania, atentie manifestata prin inaugurarea unor hub-uri (cunoscute si sub denumirea de spatii de co-work) si incubatoare de afaceri destinate exclusiv mediului IT.

Daca in cazul hub-urilor accentul este pus pe comunitatea creata si pe evenimentele de networking desfasurate, in cazul unui incubator putem vorbi despre o implicare directa din partea organizatorilor prin ajutor in managementul afacerii, oferirea de mentorat tehnic precum si a altor tipuri de servicii, de exemplu: consultanta financiara si legala, oferirea de spatii de birouri, etc. Insa cea mai importanta contributie a incubatorului consta in crearea conexiunilor cu potentiali clienti, parteneri si investitori. Datorita acestor modalitati diferite de abordare, intr-un hub vom gasi un numar mare de echipe ce platesc o taxa lunara, pe cand in cadrul unui incubator, datorita atentiei sporite acordate participantilor, vom intalni un numar restrans de echipe care vand un procent din companie ca modalitate de plata. Altfel spus, incubatoarele mizeaza pe succesul afacerii incubate pentru a-si recupera investitia.

In curand se va deschide in Bucuresti Gemini Solutions Foundry – un incubator destinat exclusiv startup-urilor IT din Romania, ce faciliteaza crearea conexiunilor intre antreprenorii romani si investitori din Silicon Valley. Evenimentul de inaugurare se va desfasura in data de 24 Septembrie in Bucuresti iar intrarea este gratuita. In vederea participarii este necesara insa inregistrarea pe site-ul http://gemsfoundry.com si confirmarea din partea organizatorilor, locatia evenimentului fiind dezvaluita in scrisoarea de confirmare.

Localizat in Piata Victoriei din centrul Bucurestiului, Gemini Solutions Foundry ofera gratuit echipelor acceptate in programul de incubare spatiu de birouri la cheie cu toate utilitatile necesare si acces la sali de conferinte si de prezentari.

Ajutorul in managementul afacerii vine din partea unor persoane cu o experienta indelungata in astfel de pozitii, atat de la companii din Romania, cat si din SUA.

Mentorship-ul tehnic este asigurat de persoane cu o bogata experienta tehnica din echipa Gemini Solutions, persoane ce au lucrat pentru companii de diferite dimensiuni, de la start-up-uri pana la multi-nationale, in aproape toate domeniile existente, de la back-end la front-end, de la cloud computing la aplicatii destinate pentru mobile.

Consultanta financiara si cea legala oferite au ca scop usurarea muncii depuse in aceste directii pentru a permite antreprenorilor sa se concentreze la ceea ce conteaza cu adevarat intr-un start-up si anume implementarea ideii.

Dar poate cea mai interesanta facilitate este reprezentata de conexiunile cu fonduri de investitii din Silicon Valley. Aceste conexiuni se fac in mod personalizat pentru echipele ce vor prezenta atat ideea lor cat si progresul efectuat in cadrul programului de incubare. Acest tip de finantare este foarte important pentru cresterea ulterioara a echipei deoarece pe langa banii primiti echipa beneficiaza si de conexiunile, dar si de indrumarea investitorului, altfel spus: echipele beneficiaza de smart money.

Echipele ce se bucura de interesul investitorilor in urma acestui eveniment vor fi ajutate sa isi restructureze compania intr-o entitate bazata in Statele Unite, sa isi deschida un birou in Silicon Valley si sa angajeze o echipa de executives.
In schimbul serviciilor enumerate mai sus incubatorul preia un procent din companie, procent ce se negociaza cu fiecare echipa in parte. Acest lucru scuteste echipele de o cheltuiala suplimentara in faza incipienta cand banii sunt de multe ori o problema, si in felul acesta prosperitatea startup-ului se reflecta si asupra incubatorului. Altfel spus, interesele ambelor parti sunt aliniate.

Prin serviciile oferite, Gemini Solutions Foundry vine in sprijinul antreprenorilor din mediul IT din Romania si ii ajuta sa isi extinda afacerea pe plan international, in special pe piata Statelor Unite ale Americii – una dintre cele mai mari, mai dinamice si mai competitive piete din lume. Cei interesati sa participe la evenimentul de inaugurare din data de 24 Septembrie din Bucuresti sunt invitati sa completeze formularul de inscriere de pe site http://gemsfoundry.com. Mai multe detalii despre acest eveniment pot fi obtinute si la adresa info@gemsfoundry.com.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri