Gemini Solutions este o companie fondata in 2005 de catre Florin Pirlea si Theo Nissim, un roman stabilit in urma cu aproape 30 de ani in SUA. Furnizorul de software are un birou de dezvoltare software in Bucuresti si unul de vanzari si marketing in in Silicon Valley (California).

Compania are in prezent aproximativ 100 de angajati, mai mult cu 25 fata de inceputul lui 2015. Dintre acestia, in jur de 90 sunt in Romania, iar restul in biroul din California.

In special clienti din SUA

„Majoritatea clientilor nostri provin din America. dar avem clienti si din Europa de Vest. Practic, desi dezvoltarea propriu-zisa o facem in Romania, noi nu avem niciun client localizat in tara. Avem un portofoliu destul de vast, de la companii multinationale, la companii de tip startup. Inca de cand am fondat compania, am ales sa lucram si cu companii de tip startup. Este un segment in care ne-am hotarat sa intram din doua motive, primul este acela ca am considerat ca va fi o investitie in echipa, iar al doilea, faptul ca vom reusi sa aducem elemente din cultura lor antreprenoriala in interiorul companiei noastre. Iar aceste lucruri, cu toate riscurile asumate, s-au intamplat”, spune Nissim.

Printre clientii Gemini se numara in prezent mai ales companii de publicitate online, precum Criteo, Teads, Rock You. De asemenea, pana acum compania a mai lucrat pentru Microsoft, Cisco sau Ideo, unul dintre cele mai mari nume in industria designului.

De-a lungul anilor compania a lucrat si pentru cativa clienti romani printre acestia numarandu-se CEC Bank. Gemini a realizat pentru institutia financiara o aplicatie de prezentare a Palatului CEC.

„Clientii nostri din SUA sunt mai deschisi catre tehnologii noi, vor ce este mai nou pe piata. Uneori sunt tehnologii pe care ajungem sa le cautam in Google. In schimb, in Romania suntem noi cei care propunem anumite tehnologii, trebuie sa impingem noi in fata ce este mai nou”, spune Serban Tir, directorul tehnic al companiei.

Citeste si:

In 2015 Gemini Solutions a avut afaceri de aproximativ 9,76 milioane de lei, in crestere cu circa 25% fata de 2014. Cifra de afaceri reprezinta doar veniturile inregistrate de biroul din Romania. Nissim nu a oferit detalii despre businessul din Sillicon Valley.

Domeniile care inseamna cel mai mult in cifra de afaceri a companiei sunt mobilitatea, cloud si big data.

Theo Nissim: Vom face o miscare despre care va vorbi toata piata de IT romaneasca

”Din punct de vedere al factorilor care ne-au influentat, ma intorc la dinamismul pietei, pe care l-am perceput mai mult din punct de vedere al vitezei de propagare a tehnologiilor si al consumului de inovatie. Lucrand pentru clienti cu domenii diferite de activitate, am inteles faptul ca modelele traditionale se transforma. Cel mai bun exemplu al zilelor noastre este economia de sharing, in care jucatori mici schimba regulile jocului. In mod evident, suntem cu totii atinsi de acest trend”, spune Nissim.

El adauga ca anul acesta compania va face o miscare importanta atat pentru companie, cat si pentru intreaga industrie de IT locala.

"Vom reveni cu detalii la momentul oportun. Intre timp insa, nu cred ca exageram daca spunem ca la finalul anului, comunitatea de IT din Romania va vorbi despre asta", explica Theo Nissim.

Gemini Solutions este o companie fondata in 2005 care este detinuta de Florin Pirlea (cu 80% dintre actiuni) si Gemini Solutions INC din California, cu 20% din actiuni, conform datelor de la Registrul Comertului.