Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Croatia ca, in conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, incepand cu data de 19 septembrie, conditiile meteorologice se vor inrautati, cu intensificari ale vantului si scaderi de temperatura, indeosebi in regiunea Rijeka si in cele din centrul si sudul tarii.


Autoritatile locale au emis pentru joi cod portocaliu de vant, ce va atinge o viteza de pana la 120 km/h, pentru regiunea Rijeka, golfurile Kvarner si Kvarneric, precum si canalul Velebit. Regiunile Split, Dubrovnik, vestul Istriei si Dalmatia se afla sub un cod galben de intensificari ale vantului, insotite de descarcari electrice.

Autoritatile croate avertizeaza cu privire la posibilitatea existentei unor disfunctionalitati in transportul maritim si in furnizarea energiei electrice, scrie Agerpres.

Pentru informatii actualizate, se recomanda consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic National , Automobil Clubului Croat, Companiei Nationale Croate de Cai Ferate, Autoritatii Portuare Croate si Agentiei Croate de Aviatie Civila.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani ca in situatii de urgenta pe teritoriul Croatiei pot apela numarul european unic de urgenta 112.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Zagreb +38514677660 si +38514610009, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Croatia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http:/www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Intensificari ale vantului de 110 km/h in zone montane