Laura Codruta Kovesi a avut o prima reactie dupa ce Consiliul UE a votat covarsitor in favoarea sa pentru numirea in functia de procuror sef european.

"Deocamdata procedura nu e finalizata, abia dupa finalizare voi comenta mai mult. Alegerea unui procuror roman pentru misiunea de a pune bazele parchetului european este o recunoastere a activitatii depuse de intregul sistem de justitie romanesc. Este, in egala masura, o reusita a tuturor romanilor care in ultimii ani au sustinut lupta anticoruptie si au aparat statul de drept, atunci cand a trecut prin momente mai dificile. Este un vot de incredere si de sustinere a unei societati care a sprijinit justitia si valorile europene si fara ajutorul carora nici eu nu as fi reusit", a precizat Kovesi intr-o declaratie remisa Ziare.com.

Ulterior, Laura Codruta Kovesi a vorbit si la Digi24 despre vot. Ea a precizat ca nu vrea sa faca prea multe comentarii inainte de o decizie oficiala.

"Cred ca a contat si faptul ca am obtinut primul loc in urma interviului tehnic. Acest vot este de incredere, de sustinere a unei societati care a sustinut valorile europene", a spus ea, precizand ca numirea oficiala va fi un semn "pentru toti procurorii si judecatorii romani sa apere independenta Justitiei si sa fie un semn ca profesionalismul si consecventa sunt singurele importante cand vrei sa reusesti. Si sper ca procurorii si judecatorii tineri sa aiba incredere".

"Nu comentez ce spun politicienii"

Intrebata despre comentariile premierului Viorica Dancila facute la adresa sa in ultima perioada, Kovesi a spus ca nu vrea sa intre in "dialog cu niciun politician, nu comentez ce spun politicienii".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
BREAKING: Concurentul lui Kovesi pentru Parchetul European se retrage