Un medic oftamolog din Cluj-Napoca a reusit sa opereze ilegal timp de 9 ani. Sotul acesteia era cel care ii asigura pozitia si o tinea pe lista de rezidenti la Spitalul Clinic Cai Ferate pe motiv ca ii coordoneaza rezidentiatul. Conducerea spitalului nu stia nimic despre aceste lucruri. Sotul femeii spune, pe de alta parte, ca a existat un acord verbal si ca sotia a operat alaturi de el deoarece era rezidenta.

Crina Nistor a practicat fara drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Caile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alaturi de sotul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor. Acuzatiile facute de catre deputatul Emanuel Ungureanu in luna martie 2019 au determinat declansarea unei anchete a Ministerul Sanatatii, potrivit Adevarul.

Doctorul a fost sanctionat cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni.

Comisia de cercetare disciplinara prealabila a propus sanctionarea lui Marius Nistor cu reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 5%, dar managerul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca a decis ca sanctiunea finala aplicata medicului sa fie reducerea cu 10% a salariului de baza pe o durata de 3 luni.

Sotia acestuia, Crina Nistor, nu a putut fi sanctionata, deoarece nu avea niciun contract cu spitalul clujean.

Citeste si:
Fapta GRAVA: Un medic din Bucuresti a luat spaga 100.000 lei
DNA: Un medic de la Spitalul...

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au precizat ca „in perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui tert neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (sotia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale in Compartimentul de oftalmologie si Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj in situatia in care aceasta nu avea raporturi contractuale cu si/sau repartitie ca medic rezident”.

„Au fost si victime. Voi depune o sesizare la Parchet pentru ca sunt persoane care mi-au spus ca au fost mutilate de acest cuplu”, a spus Emanuel Ungureanu la Digi24.

„Cazul Nistor de la Cluj-Napoca a fost musamalizat de catre DSP Cluj si de conducerea Universitatii de Medicina din Cluj-Napoca. Nu voi lasa aceasta poveste neelucidata, telenovela medicala de cel mai prost-gust, in care sotul ii permite sotiei sa opereze ilegal, sub pretextul indrumarii profesionale, fara ca o autoritate medicala independenta sa monitorizeze acest proces, este o mare rusine pentru scoala medicala clujeana. Sunt oameni mutilati pe viata din cauza acestor practici ilegale si imorale. Cazul Nistor va ajunge in fata procurorilor”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Citeste si:
In 6 orase mari, inclusiv Cluj, nu sunt proiecte de retail pana-n 2021
Sunt 6 orase importante in...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Transport ilegal de solzi de pangolin trimis din Congo spre Romania