Tehnologia blockchain a ajuns pe buzele multor persoane si in “curtea” gigantilor din diverse industrii, fie ca vorbim de companii din retail sau de institutii financiare de renume. De asemenea, popularitatea acesteia a dus si la o explozie a numarului de startup-uri care dezvolta solutii prin intermediul ei. Vlad Nistor, CEO Coinflux, a vorbit in cadrul conferintei Future Banking despre implementarea tehnologiei la nivelul sistemului financiar, business-urile din aceasta industrie si platforma de tranzactionare pe care o conduce.

“In momentul in care vrei sa iti faci un start-up pe blockchain, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este <<it’s that belong on the blockchain?>>. E foarte la moda sa faci asta, dar are ce cauta produsul tau acolo?”, declara Vlad Nistor, CEO Coinflux.

Dincolo de proiectele dezvoltate la nivelul startup-urilor, fondatorul Coinflux priveste cu o oarecare reticienta crearea unor solutii cu ajutorul tehnologiei blockchain ce ar putea conecta bancile din sectorul financiar romanesc.

“Avand in vedere semnalele pe care le-am avut din partea bancii nationale, eu cred ca este foarte putin posibil sa vedem un sistem de plati sau un proiect similar dezvoltat prin intermediul tehnologiei blockchain la nivelul sistemului financiar romanesc”, afirma Nistor.

Banca Nationala a Romaniei a emis mai multe comunicate referitoare la riscurile asociate tranzactionarii criptomonedelor, facand referire la “riscul ridicat de pierdere a sumelor investite in astfel de monede”, adaugand ca “pe fondul lipsei reglementarilor si a supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum si a diversificarii acestora, s-au amplificat riscurile financiare si reputationale la nivelul detinatorilor”.

Citeste si:
Lobby-ul cu cea mai mare podea cinetica din lume, inaugurat in Romania
Cum arata lobby-ul inteligent...

In urma acestor comunicari, o parte dintre bancile locale au decis sa renunte la parteneriatele incheiate cu platforma de tranzactionare detinuta de catre Vlad Nistor, lucru care l-a determinat sa isi mute afacerea din Romania.

“Am mutat business-ul si in acest moment lucram cu o banca din Lituania. Totul merge bine, daca in Romania nu putem face business, facem in alte tari”, precizeaza Nistor.

Platforma Coinflux a inregistrat 53.319 tranzactii in anul 2017, al caror volum total a depasit 333 de milioane de lei. Numarul de tranzactii a fost de 6 ori mai mare decat in anul 2016, iar ca si valoare de 5 ori mai mare. In ceea ce priveste evolutia de anul acesta, Nistor precizeaza ca pana in luna mai au reusit deja sa depaseasca numarul tranzactiilor inregistrate la nivelul anului 2017.

Citeste si:
ANIS a premiat 12 tineri profesori! Iata cu ce proiecte au castigat
ANIS a premiat 12 tineri...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Huawei, Trump, cursa 5G si Guvernul Romaniei: Cum ne pozitionam?