“In momentul in care vrei sa iti faci un start-up pe blockchain, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este <<it’s that belong on the blockchain?>>. E foarte la moda sa faci asta, dar are ce cauta produsul tau acolo?”, declara Vlad Nistor, CEO Coinflux.

Dincolo de proiectele dezvoltate la nivelul startup-urilor, fondatorul Coinflux priveste cu o oarecare reticienta crearea unor solutii cu ajutorul tehnologiei blockchain ce ar putea conecta bancile din sectorul financiar romanesc.

“Avand in vedere semnalele pe care le-am avut din partea bancii nationale, eu cred ca este foarte putin posibil sa vedem un sistem de plati sau un proiect similar dezvoltat prin intermediul tehnologiei blockchain la nivelul sistemului financiar romanesc”, afirma Nistor.

Banca Nationala a Romaniei a emis mai multe comunicate referitoare la riscurile asociate tranzactionarii criptomonedelor, facand referire la “riscul ridicat de pierdere a sumelor investite in astfel de monede”, adaugand ca “pe fondul lipsei reglementarilor si a supravegherii schemelor de monede virtuale, la nivel global, precum si a diversificarii acestora, s-au amplificat riscurile financiare si reputationale la nivelul detinatorilor”.

Ford pregateste o noua...
Citeste si: Ford pregateste o noua tehnologie wireless. Cu ce ajuta noul sistem?

In urma acestor comunicari, o parte dintre bancile locale au decis sa renunte la parteneriatele incheiate cu platforma de tranzactionare detinuta de catre Vlad Nistor, lucru care l-a determinat sa isi mute afacerea din Romania.

“Am mutat business-ul si in acest moment lucram cu o banca din Lituania. Totul merge bine, daca in Romania nu putem face business, facem in alte tari”, precizeaza Nistor.

Platforma Coinflux a inregistrat 53.319 tranzactii in anul 2017, al caror volum total a depasit 333 de milioane de lei. Numarul de tranzactii a fost de 6 ori mai mare decat in anul 2016, iar ca si valoare de 5 ori mai mare. In ceea ce priveste evolutia de anul acesta, Nistor precizeaza ca pana in luna mai au reusit deja sa depaseasca numarul tranzactiilor inregistrate la nivelul anului 2017.

Piata boxelor portabile in...
Citeste si: Piata boxelor portabile in 2018 - 3 branduri preferate de romani