Metrorex va achita catre Alstom, o prima transa, de 25 de milioane de lei, din datoria de 132 de milioane de lei, astfel ca circulatia metroului nu se va mai desfasura cu program redus, incepand de luni.

"Referitor la informatiile difuzate in presa legate de intreruperea serviciilor de mentenanta asigurate de Alstom trenurilor de metrou, Metrorex face urmatoarele precizari: Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a avut discutii cu directorul general al Alstom, Gabriel Stanciu, si au ajuns la concluzia ca serviciile nu se vor suspenda incepand de luni, asa cum apare in presa, urmand ca impreuna sa identifice solutiii pentru rezolvarea acestei situatii, au anuntat reprezentantii Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presa. Totodata, reprezentantii celor 2 institutii au stabilit ca plata primei transe, de 25 milioane lei sa se faca in perioada imediat urmatoare, urmand ca diferenta sa se plateasca esalonat pana la sfarsitul anului. In sensul celor precizate asiguram publicul calator ca serviciile de mentananta nu vor fi intrerupte, iar circulatia trenurilor de metrou nu va fi afectata", au anuntat reprezentantii Metrorex.

"In sensul celor precizate asiguram publicul calator ca serviciile de mentananta nu vor fi intrerupte, iar circulatia trenurilor de metrou nu va fi afectata", au mai adaugat acestia.

Alstom ameninta cu suspendarea serviciilor de mentenanta la metrou incepand de luni, din cauza ca Metrorex nu i-a achitat facturi de 132 de milioane de lei, unele vechi de aproape un an. Prin urmare, metroul va avea un program de circulatie redus, adica ar putea circula doar dimineata, anticipeaza seful Alstom Romania, Gabriel Stanciu.

Citeste si:
Licitatie pentru o noua statie de metrou pe Soseaua Berceni
O noua statie de metrou pe...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Metrorex: 40 de ani de la punerea in circulatie a primului metrou