Universitatea din Pitesti are, la inceput de an de studii, o noua ”dotare”: un paraclis ortodox. ”Investitia” a fost anuntata, pe Facebook, de Dumitru Chirlesan, profesor asociat al Universitatii.

”Universitatea din Pitesti s-a imbogatit incepand de astazi, 29.09.2019, cu un laborator nou. Un Paraclis Ortodox in care stiinta vine sa se intalneasca in mod fericit, armonios cu credinta noastra crestina, ortodoxa.

Poate ca pentru unii va parea antagonic demersul UPIT dar asa cum v-am obisnuit deja, nu ne este teama de a aborda cu franchete si profesionalism nici una dintre temele fundamentale ale existentei.

Credem cu tarie ca noi, europenii, am ajuns in Mileniul 3 sprijiniti pe fundamentele crestine, pe valorile fundamentale promovate de crestinism, regasite atat de clar si consistent in carta drepturilor omului a Uniunii Europene.

Asa ca noi, UPIT, „osteni cu crucea’n frunte, caci oastea e crestina”, vom continua cu credinta sa ne facem datoria fata de comunitatea in care traim, pentru un viitor fericit al copiilor nostri…VIVAT ACADEMIA, VIVA UPIT”

Potrivit dexonline, ”paraclis” inseamna o Bisericuta sau capela construita de obicei alaturi de o biserica mai mare sau in interiorul unei cladiri.

Pe pagina sa de internet, Universitatea din Pitesti isi descrie viziunea astfel.

Citeste si:
FSLI vrea 6% din PIB pentru educatie si eliminarea costulului standard
FSLI cere noului Guvern al...

Universitatea din Piteşti işi asuma misiunea de educatie şi cercetare, prin realizarea trinomului universitatii moderne: educatie – cercetare – servicii in comunitate.

Sursa foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Iohannis a promulgat legea care reduce numarul de ore la scoala