Universitatea din Pitesti are, la inceput de an de studii, o noua ”dotare”: un paraclis ortodox. ”Investitia” a fost anuntata, pe Facebook, de Dumitru Chirlesan, profesor asociat al Universitatii.

”Universitatea din Pitesti s-a imbogatit incepand de astazi, 29.09.2019, cu un laborator nou. Un Paraclis Ortodox in care stiinta vine sa se intalneasca in mod fericit, armonios cu credinta noastra crestina, ortodoxa.

Poate ca pentru unii va parea antagonic demersul UPIT dar asa cum v-am obisnuit deja, nu ne este teama de a aborda cu franchete si profesionalism nici una dintre temele fundamentale ale existentei.

Credem cu tarie ca noi, europenii, am ajuns in Mileniul 3 sprijiniti pe fundamentele crestine, pe valorile fundamentale promovate de crestinism, regasite atat de clar si consistent in carta drepturilor omului a Uniunii Europene.

Asa ca noi, UPIT, „osteni cu crucea’n frunte, caci oastea e crestina”, vom continua cu credinta sa ne facem datoria fata de comunitatea in care traim, pentru un viitor fericit al copiilor nostri…VIVAT ACADEMIA, VIVA UPIT”

Potrivit dexonline, ”paraclis” inseamna o Bisericuta sau capela construita de obicei alaturi de o biserica mai mare sau in interiorul unei cladiri.

Pe pagina sa de internet, Universitatea din Pitesti isi descrie viziunea astfel.

Universitatea din Piteşti işi asuma misiunea de educatie şi cercetare, prin realizarea trinomului universitatii moderne: educatie – cercetare – servicii in comunitate.

Sursa foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri