Zece universitati din Romania cer salarizare unitara dupa performanta si nu exclusiv dupa functie

Zece universitati de stat, care formeaza cel mai mare consortiu universitar din Romania, "Academica Plus”, cer finalizarea legii salarizarii unitare, cu salarizarea cadrelor didactice dupa performanta, si nu exclusiv dupa functie, dar si stabilirea unei metodologii transparente de alocare a cifrei de scolarizare universitatilor de stat.

Potrivit unui comunicat de presa remis de Consortiul Universitar "Academica Plus”, cele zece universitati de stat care formeaza consortiul solicita "stabilirea unei metodologii transparente de alocare a cifrei de scolarizare universitatilor de stat din Romania, avand in vedere faptul ca numarul locurilor bugetate la licenta, masterat si doctorat, repartizate fiecarei universitati, este determinant pentru asigurarea resurselor financiare necesare bunei functionari in conditiile respectarii standardelor de calitate”, scrie News.ro.

De asemenea, consortiul cere factorilor de decizie din MENCS, dar si reprezentantilor Consiliului National al Rectorilor sa se implice in finalizarea legii salarizarii unitare "cu luarea in considerare a salarizarii cadrelor didactice dupa performanta, si nu exclusiv dupa functie”.

Totodata, membrii consortiului saluta demersurile ARACIS privind actualizarea standardelor specifice pentru acreditarea programelor de studiu in invatamantul superior si sustin intocmirea cu celeritate de catre ARACIS a metodologiei de evaluare a scolilor doctorale.

"Consortiul «Academica Plus» face apel la toate universitatile din Romania sa transforme anul universitar 2016-2017 intr-unul dedicat recastigarii increderii in mediul academic. Numai prin vointa cadrelor didactice si a studentilor putem reda spiritul academic universitatilor noastre, atat de necesar pentru o societate educata, o societate care apreciaza valorile umane. E mai mult decat necesar sa existe solidaritatea universitara in a reconstrui sistemul educational romanesc, intemeindu-ne pe principiile integritatii, competentei, daruirii si diversitatii”, se mai arata in comunicatul citat.

Citeste si:
Guvernul desfiinteaza patru universitati private si 135 specializari
Patru universitati private si...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Consortiul universitar "Academica Plus” este cel mai mare consortiu al universitatilor din Romania, fiind format din zece universitati de stat. Din consortiu fac parte sapte universitati fondatoare, Universitatea din Pitesti, Universitatea "Stefan cel Mare” din Suceava, Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Ploiesti, Universitatea "1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea "Valahia” din Targoviste si Universitatea din Oradea, precum si alte trei universitati care li s-au alaturat recent, respectiv Universitatea din Petrosani, Universitatea "Aurel Vlaicu” din Arad si Universitatea "Constantin Brancusi", din Targu jiu.

Sursa foto: Africa Studio/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri