Canabis in valoare de 9.000.000 de euro, descoperit in microbuzul unui sarb la Vama Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, intr-un microbuz inmatriculat in Serbia, cantitatea totala de 750 kilograme de substanta vegetala, susceptibila a fi cannabis.

"In data de 06.10.2019, in jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra in tara un cetatean sarb , in varsta de 32 de ani, la volanul unui microbuz, inmarticulat in Serbia. Cu ocazia controlului specific, actionand in baza analizei de risc, politistii de frontiera au descoperit, in interiorul mijlocului de transport, mai multi saci de rafie, de culoare alba. In interiorul fiecarui sac erau mai multe pachete ambalate in folie de staniol, ce cantareau, in total, aproximativ 750 kg si contineau o substanta vegetala de culoare verde inchis, presupusa a fi canabis", se arata in comunicatul Politiei de Frontiera.

sursafoto: politiadefrontiera.ro

Intreaga cantitate de substanta vegetala a fost trimisa spre expertiza la Laboratorul de Analiza si Profil al Drogurilor din cadrul IGPR unde a reactionat ca fiind canabis.

sursa foto: politiadefrontiera.ro

Citeste si:
Majoritatea francezilor, de acord cu legalizarea ierbii pentru uz...
Majoritatea francezilor sunt...

"In cauza, cercetarile sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Giurgiu impreuna cu S.C.C.O. Giurgiu, sub aspectul savarsirii infractiunii de introducerea in tara de droguri de risc, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun. Daca ar fi fost comercializate pe piata neagra, drogurile ar valora aproximativ 9.000.000 euro", precizeaza autoritatile.

Sursa foto: Politiadefrontiera.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri