Prea multe furturi si prea putini hoti pedepsiti. Procurorul general vrea sa interzica oprirea anchetelor chiar daca victima si agresorul se impaca. Unul dintre argumente este ca de multe ori pagubitul renunta la plangere din cauza amenintarilor primite de la hot, scrie Digi24.ro.

Intr-o solicitare adresata ministrului justitiei, procurorul general interimar Bogdan Licu da exemplu situatia statistica pentru primele sase luni ale acestui an legata de dosarele de furt calificat si de dosarele clasate pentru aceasta infractiune. Astfel, in primele sase luni ale acestui an au fost clasate 3.932 de dosare clasate ca urmare a impacarii partilor. Alte peste 600 de dosare s-au inchis dupa ce partea vatamata si-a retras plangerea. In aceeasi perioada, doar 2.871 de hoti au fost trimisi in judecata.

Aceste date arata ca faptuitorii sunt incurajati sa incalce legea, sustine Bogdan Licu, pentru ca au in minte totdeauna faptul ca pot scapa usor de raspunderea penala daca se impaca cu victima, pe de o parte, sau daca o convinge pe aceasta sa isi retraga plangerea. Iar asta se intampla adesea dupa ce victimele sunt supuse unor intimidari fie din partea faptuitorilor, fie din partea unor apropiati.

Citeste articolul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
PSD a eliberat peste 21.000 de infractori. Cate 10 violatori pe zi
PSD a eliberat peste 21.000...

Sursa foto: Afrandee Bulan / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Perchezitii la o banda de hoti de biciclete din Brasov