Prea multe furturi si prea putini hoti pedepsiti. Procurorul general vrea sa interzica oprirea anchetelor chiar daca victima si agresorul se impaca. Unul dintre argumente este ca de multe ori pagubitul renunta la plangere din cauza amenintarilor primite de la hot, scrie Digi24.ro.

Intr-o solicitare adresata ministrului justitiei, procurorul general interimar Bogdan Licu da exemplu situatia statistica pentru primele sase luni ale acestui an legata de dosarele de furt calificat si de dosarele clasate pentru aceasta infractiune. Astfel, in primele sase luni ale acestui an au fost clasate 3.932 de dosare clasate ca urmare a impacarii partilor. Alte peste 600 de dosare s-au inchis dupa ce partea vatamata si-a retras plangerea. In aceeasi perioada, doar 2.871 de hoti au fost trimisi in judecata.

Aceste date arata ca faptuitorii sunt incurajati sa incalce legea, sustine Bogdan Licu, pentru ca au in minte totdeauna faptul ca pot scapa usor de raspunderea penala daca se impaca cu victima, pe de o parte, sau daca o convinge pe aceasta sa isi retraga plangerea. Iar asta se intampla adesea dupa ce victimele sunt supuse unor intimidari fie din partea faptuitorilor, fie din partea unor apropiati.

Citeste articolul integral pe Digi24.ro.

Sursa foto: Afrandee Bulan / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri