Primaria Sectorului 1 vrea un sistem de bike-sharing de 5 mil. de euro. OPTAR: este inutil sa faci acest sistem inainte sa faci infrastructura

Primaria Sectorului 1 vrea sa cheltuiasca circa 5,5 milioane de euro pentru realizarea unui sistem inteligent de bike-sharing, potrivit unui proiect care se afla pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local Sector 1 de marti. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aferenti, ar urma sa se realizeze 44 de statii cu 390 de biciclete mecanice, dar si 5 parcari pentru biciclete. Reprezentantii asociatiei OPTAR spun ca este o cheltuiala inutila, deoarece astfel de sisteme trebuie gandite la scara intregului oras, de Primaria Capitalei, nu la nivel de sector, iar mai intai trebuie facuta reteaua principala de piste pentru biciclete.

Proiectul presupune implementarea unui sistem inteligent de mobilitate urbana alternativa, independent energetic utilizand biciclete inteligente, sisteme de andocare si terminale inteligente. Realizarea investitiei necesita alocarea de la bugetul local a sumei de 26.006.493,81 lei (TVA inclus), esalonata astfel : pentru anul 2019 suma de 1.017.003,00 lei, pentru anul 2020 suma de 24.989.490,81 lei, conform Hotnews.ro.

Componenta sistemului este urmatoarea:

  • terminale inteligente de inchiriere a bicicletelor in numar de 44
  • statii inteligente de predare si preluare a bicicletelor in numar de 44
  • biciclete inteligente prevazute cu computer de bord in numar de 390
  • triciclete inteligente prevazute cu computer de bord in numar de 30
  • parcari inteligente pentru biciclete private in numar de 5
  • centru de operare cu sistem integrat software si hardware de gestiune si comunicatii
  • sistem de logistica si distributie
  • kit echipamente mentenanta

Reprezentantii asociatiei OPTAR spun ca este o cheltuiala inutila, deoarece astfel de sisteme trebuie gandite la scara intregului oras, de Primaria Capitalei, nu la nivel de sector, iar mai intai trebuie facuta reteaua principala de piste pentru biciclete.

Citeste materialul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
Vlad Voiculescu: Firea stropeste strazile cu o substanta interzisa
Vlad Voiculescu: Firea, in...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Sursa foto: arhire alexandru / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri