Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat marti, in cadrul evenimentului Zilele Feroviare, ca infrastructura este cel mai putin reformat domeniu si cel mai neschimbat in ultimii 30 de ani, fiind necesare investitii in infrastructura, pentru a creste viteza de deplasare a trenurilor si a atrage clienti interesati de transportul feroviar, atat de marfa, cat si de calatori.

"Zona de care va ocupati dumneavoastra este cea mai putin reformata, cea mai ramasa in urma din economia romaneasca, cea mai putin schimbata de la comunism incoace. Aveti si nesansa sau poate merg mana in mana: nu aveti un sprijin foarte bun in administratie. Poate fi o problema de expertiza, dar, dupa parerea mea, este mai putin o problema de expertiza, ca sunt multi oameni cu expertiza tehnica in administratie, si mai mult o problema de captura a administratiei de diferitele interese din piata si societate", a declarat Bogdan Chiritoiu.

Presedintele Consiliului Concurentei a evidentiat faptul ca operatorii economici sunt nemultumiti ca nu pot folosi calea ferata si nu isi pot transporta bunurile.

"Singura parte buna pe care o vad este ca suntem fortati sa facem niste schimbari, nu cred ca lucrurile pot sa ramana asa. In primul rand, datorita schimbarilor de reguli care ne revin dinspre Uniunea Europeana. Asa ca, vrand, nevrand, trebuie sa facem niste schimbari. Cele mai importante schimbari sunt cele financiare. Sunt investitii care se fac in infrastructura. Daca nu crestem viteza de circulatie a trenurilor, evident ca nu vom putea atrage nici marfa si nici calatori pe calea ferata. Clienti ati avea, marii operatori economici se plang ca nu pot folosi calea ferata. Am fost de curand la Renault, cel mai mare exportator al tarii, are nevoie de o capacitate mai buna pe calea ferata pentru a-si scoate productia spre export", a explicat Chiritoiu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri