Deputatul USR Emanuel Ungureanu acuza Ministerul Sanatatii ca a "aruncat pe fereastra" 700.000 de euro, cumparand 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acopera grupa de varsta 6 luni - 3 ani. El spune ca aceasta achizitie a fost realizata cu grava incalcare incalcare a legii si ca va sesiza DNA. Ministrul interimar al Sanatatii spune ca la procedura de achizitia comisia de evaluare a procedat "oarecum corect", iar ea nu se teme de niciun dosar penal, asteptandu-se la "un val de plangeri penale", pentru ca este campanie electorala, noteaza Hotnews.ro.

UPDATE:

Sorina Pintea a declarat duminica, la Antena 3, ca a cerut documente pentru a avea "o imagine completa a licitatiei" si a precizat ca la procedura de achizitie a acestor vaccinuri, "comisia de evaluare a procedat oarecum corect”.

"Directorul de care spune domnul Ungureanu e angajat al Ministerului Sanatatii de aproximativ 20 de ani, si-a castigat postul prin concurs. S-a facut o economie de 22 de milioane de lei. Nu s-au cumparat 1.500.000 de vaccinuri cu 45 lei, s-au cumparat 1.490.000 de vaccinuri cu 41 de lei si 10.000 de vaccinuri cu 45 de lei. Ca sa fiu foarte clara”, a afirmat Sorina Pintea.

Stire initiala:

Citeste si:
MS cere rezolvarea de urgenta a lipsei apei calde de la Marie Curie
Ministerul Sanatatii solicita...

Ungureanu afirma, pe Facebook, ca Ministerul Sanatatii a cheltuit 700.000 de euro pe o cantitate uriasa de vaccinuri antigripale cumparate fara respectarea caietului de sarcini dintr-o licitatie organizata in luna martie a acestui an.

"Functionari din Ministerul Sanatatii au decis in mod ilegal achizitionarea a 1, 2 milioane de doze de vaccin antigripal tetravalent care nu acopera grupa de varsta 6 luni- 3 ani. Pana in luna septembrie au fost livrate deja 50.000 de doze de vaccin care nu acopera categoria de varsta mentionata", spune deputatul USR.

Ministerul Sanatatii a facut o licitatie pentru cumpararea de vaccin antigripal tetravalent, prin acord cadru, in luna martie a acestui an. Acordul cadru are o durata de 4 ani, iar ministerul urma sa cumpere in 4 ani o cantitate de aproximativ 8 milioane de doze.

Astfel, in loc sa achizitioneaze un vaccin care sa poata fi administrat grupelor de varsta 6 luni - 64 ani, asa cum este recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si cerut prin caietul de sarcini, Ministerul Sanatatii a cumparat un vaccin care se poate administra doar persoanelor cu varsta de la 3 ani in sus.

Citeste si:
Ciolos: 88% dintre membrii PLUS isi doresc continuarea aliantei cu USR
Dacian Ciolos: 88% dintre...

"Aceasta achizitie a fost realizata cu grava incalcare incalcarea legii si cu tacerea complice a doamnei ministru, Sorina Pintea. Directia Generala de Asistenta Medicala din Ministerul Sanatatii este responsabila direct de aceasta grava eroare. Aceasta structura din Ministerul Sanatatii este condusa de o doamna care poarta numele de Amalia Serban, o apropiata a Sorinei Pintea. Voi sesiza aceste fapte penale, cu consecinte deosebit de grave, Directiei Nationale Anticoruptie", adauga deputatul USR.

Sursa foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
MS: 28 de persoane sunt spitalizate dupa deratizarea din Timisoara