Escrocherie pe bani UE: Cursuri fictive de tragere cu armament

Procurorii anticoruptie au descoperit ca doi oamenii de afaceri din Braila au falsificat actele depuse la Organismul Intermediar Regional pentru POSDRU cu scopul de a obtine sute de mii de lei din fonduri europene, punand pe picioare cursuri fictive de tragere cu armament in poligon, scrie Adevarul.

Tribunalul Braila i-a condamnat, pe 11 octombrie, pe doi oameni de afaceri din Braila, Musat Cornel si Manea Radu, la 6 ani, respectiv 4 ani de inchisoare cu executare pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si omisiunea de a furniza, cu stiinta, datele cerute potrivit legii, pentru obtinerea de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta, ori in numele ei, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept a acestor fonduri, in forma continuata.

Hotararea instantei nu este definitiva. Cei doi oameni de afaceri au intocmit acte false din care reiesea ca ar fi organizat cursuri de tragere cu armament in poligon si cursuri de antrenament fizic (specifice activitatii de agent de paza). Prejudiciul constatat de procurori se ridica la aproape 600.000 de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri