Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) ar putea cere Guvernului trecerea Padurii Parc Baneasa in domeniul public al Capitalei in scopul reamenajarii ca parc, un proiect de hotarare in acest sens aflandu-se pe ordinea de zi a sedintei de joi.

"Se solicita Guvernului Romaniei emiterea unei hotarari privind trecerea parcelelor 8, 11 si 14 din Unitatea de Productie UP II Baneasa din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva in domeniul public al municipiului Bucuresti, in scopul reamenajarii ca parc", prevede proiectul de hotarare. Potrivit acestuia, in cazul nerespectarii destinatiei imobilului, el revine de drept in domeniul public al statului si in administrarea Romsilva.

Raportul de specialitate arata ca, prin adoptarea Hotararii 17/2013, CGMB a aprobat includerea in domeniul public al Capitalei a imobilului teren Parc Padurea Baneasa, situat in Aleea Privighetorilor nr. 39-83, in suprafata de 572.104 mp, inscris in cartea funciara nr. 239094, proprietar fiind municipalitatea, scrie Agerpres.

Inscrierea dreptului de proprietate s-a efectuat in baza prevederilor Legii nr. 716 bis/1930 pentru infrumusetarea Capitalei emisa de Regele Mihai I al Romaniei, conform carora Ministerul de Agricultura si Domenii a fost autorizat sa cedeze municipiului Bucuresti proprietatea Padurii Baneasa in scopul de a fi amenajata ca parc.

Ulterior, Romsilva a depus plangere impotriva incheierii de carte funciara la Judecatoria Sectorului 1, fiind deschis dosar in 2015, municipiul Bucuresti avand calitatea de parat. Printr-o sentinta civila din 2017, instanta a dispus anularea incheierii de carte funciara emise de OCPI si rectificarea cartii funciare in sensul radierii inscrierii in cartea funciara a dreptului de proprietate privind imobilul situat in Aleea Privighetorilor nr. 39-83, se explica in raportul de specialitate.

Printr-un ordin din 2018 emis de ministrul Apelor si Padurilor au fost aprobate Normele metodologice referitoare la criteriile si modalitatile privind transmiterea unor suprafete de fond forestier din administrarea Romsilva in domeniul public al unor unitati administrativ-teritoriale. Conform unor prevederi ale acestor norme, suprafetele de fond forestier din grupa cu functiunea paduri-parc amplasate pe raza teritoriala a unitatii administrativ-teritoriale solicitante se transmit, la solicitarea acesteia, din proprietatea publica a statului si administrarea Romsilva in proprietatea publica a UAT. Padurea Parc Baneasa reprezinta parcelele 8, 11 si 14 din Unitatea de Productie UP II Baneasa si este in grupa cu functiunea paduri-parc, se precizeaza in raport.

Padurea Parc Baneasa este cel mai mare spatiu verde de pe raza administrativ-teritoriala a Bucurestiului si reprezinta o zona importanta de recreere si de promenade pietonale, se mai mentioneaza in document.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri