Primaria Capitalei vrea sa transforme in parc 50 de hectare din Padurea Baneasa, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu General. Mai exact, institutia cere Guvernului emiterea unei hotarari privind trecerea unei suprafete de 572.104 de metri patrati din Padurea Baneasa, aflata intre strazile Padina, Vadul Moldovei si Aleea Privighetorilor, din administrarea Romsilva in domeniul public al municipiului Bucuresti, in scopul reamenajarii ca parc. Primaria Capitalei a mai avut o tentativa de a face asta, insa proiectul a fost desfiintat in instanta. Fundatia Ecocivica se opune proiectului: ”Va distruge padurea”, scrie Hotnews.ro.

”Se solicita Guvernului Romaniei emiterea unei hotarari privind trecerea parcelelor 8, 11 si 14 din Unitatea de Productie UP || Baneasa din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva in domeniul public al municipiului Bucuresti, in scopul reamenajarii ca parc. In cazul nerespectarii destinatiei imobilului, acesta revine de drept in domeniul public al statului si in administrarea Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva”, se arata in proiectul de hotarare.

Institutia recunoaste ca padurea este "plamanul orasului", dar spune ca se impune reamenajarea.

”Padurea Parc-Baneasa este cel mai mare spatiu verde de pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Bucuresti, asigurand zonei un microclimat cu o temperatura medie mai scazuta cu cateva grade fata de alte zone din Bucuresti si reprezinta pentru cetatenii municipiului Bucuresti o zona importanta de recreere si de promenade pietonale. Din aceste motive, apreciem ca acest bun imobil este de uz si de interes public local si se impune reamenajarea acestuia in scopul mai sus mentionat”, se arata in documentele insotitoare ale proiectului de hotarare.

Citeste materialul integral Hotnews.ro.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri