Primaria Capitalei vrea sa transforme in parc 50 de hectare din Padurea Baneasa, potrivit unui proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu General. Mai exact, institutia cere Guvernului emiterea unei hotarari privind trecerea unei suprafete de 572.104 de metri patrati din Padurea Baneasa, aflata intre strazile Padina, Vadul Moldovei si Aleea Privighetorilor, din administrarea Romsilva in domeniul public al municipiului Bucuresti, in scopul reamenajarii ca parc. Primaria Capitalei a mai avut o tentativa de a face asta, insa proiectul a fost desfiintat in instanta. Fundatia Ecocivica se opune proiectului: ”Va distruge padurea”, scrie Hotnews.ro.

”Se solicita Guvernului Romaniei emiterea unei hotarari privind trecerea parcelelor 8, 11 si 14 din Unitatea de Productie UP || Baneasa din domeniul public al statului si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva in domeniul public al municipiului Bucuresti, in scopul reamenajarii ca parc. In cazul nerespectarii destinatiei imobilului, acesta revine de drept in domeniul public al statului si in administrarea Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva”, se arata in proiectul de hotarare.

Institutia recunoaste ca padurea este "plamanul orasului", dar spune ca se impune reamenajarea.

”Padurea Parc-Baneasa este cel mai mare spatiu verde de pe raza administrativ-teritoriala a municipiului Bucuresti, asigurand zonei un microclimat cu o temperatura medie mai scazuta cu cateva grade fata de alte zone din Bucuresti si reprezinta pentru cetatenii municipiului Bucuresti o zona importanta de recreere si de promenade pietonale. Din aceste motive, apreciem ca acest bun imobil este de uz si de interes public local si se impune reamenajarea acestuia in scopul mai sus mentionat”, se arata in documentele insotitoare ale proiectului de hotarare.

Citeste materialul integral Hotnews.ro.

Citeste si:
USR Bucuresti: Targul de Craciun, cel mai scump din ultimii patru ani
USR Bucuresti sustine ca...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Petitie pentru renuntarea la drumul care taie in doua Padurea Baneasa