PSD a trecut, luni, la vot in Senat proiectul depus de Liviu Pop prin care ziua de 10 august, cand in 2018 zeci de mii de romani au fost gazati de jandarmi in Piata Victoriei, sa fie declarata Ziua unitatii civice. Opozitia s-a opus, iar UDMR s-a abtinut de la vot.

Conform votului electronic inregistrat pe site-ul Senatului, proiectul a fost votat de toti cei 43 de senatori PSD prezenti si de trei neafiliati. Toti senatorii PNL si USR au votat impotriva, iar toti senatorii UDMR s-au abtinut.

Senatorul PSD Liviu Pop este cel care a a depus proiectul pentru instituirea Zilei Unitatii Civice in data de 10 august, sustinandu-si demersul prin faptul ca violentele de la uriasul protestul din Piata Victoriei au dus la "divizarea cetatenilor si degradarea unitatii civice, decaderea integritatii umane si promovarea intolerantei si dezbinarii".

"Aceasta initiativa reprezinta o necesitate ca urmare a identificarii problemelor existente si a anticiparii riscurilor potentiale in relatiile cetatean-cetatean sau cetatean-Stat", afirma Liviu Pop.

Potrivit proiectului, autoritatile administratiei publice centrale si locale pot acorda sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii in vederea organizarii manifestarilor dedicate sarbatoririi acestei zile.

Proiectul a fost depus la scurt timp dupa ce peste 20.000 de persoane protestasera in Piata Victoriei la un an de la violentele inregistrate la protestul Diasporei, din 10 august 2018.

Manifestatii de protest au fost organizate pe 10 august 2019 si in marile orase din tara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri