Pentru ca luni se implineste o luna de la mitingul Diasporei, o luna de la interventia in forta a jandarmilor, mai multe organizatii civice si comunitati au anuntat pentru diseara o serie de proteste in Bucuresti si in marile orase din tara, precum si in metropolele europene si americane locuite de romani, scrie G4Media.

”Pe 10 septembrie iesim in strada in Bucuresti si in alte orase din Romania si Diaspora, pentru a cere demisia si urgentarea anchetarii si judecarii tuturor persoanelor vinovate de represaliile Jandarmeriei la protestul Diasporei din 10 august din Piata Victoriei din Bucuresti. A trecut o luna si nu avem nicio demisie si niciun vinovat!”, se arata pe pagina de Facebook a comunitatii Reusim pentru Romania.

Potrivit centralizatorului protestelor anuntate pentru luni seara, realizat de ”Reusim pentru Romani”, vor avea loc manifestatii in Piata Victoriei din Bucuresti, in Alba-Iulia, Arad, Bistrita, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Satu-Mare, Sibiu, Targu Jiu si Timisoara. De asemenea, au fost anuntate proteste si in diaspora: Barcelona, Bilbao, Dublin, Geneva, Londra, Madrid, Munchen, Paris, Roma, Strasbourg, Torino, Valencia, Viena.

"Consideram ca principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat atunci este Liviu Dragnea impreuna cu grupul lui infractional care a pus stapanire pe Guvern, pe Parlament si pe PSD si doreste sa puna stapanire pe toata Romania.

Amintim faptul ca pe 21 iunie Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in procesul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu.

Pana la rezolvarea acestui dosar al represaliilor Jandarmeriei, urmatoarele persoane de mai jos le consideram vinovate:
– Liviu Dragnea – presedinte al Camerei Deputatilor si presedintele PSD,
– Viorica Vasilica Dancila – prim-ministru,
– Carmen Dan – ministrul de interne,
– Speranta Cliseru – prefectul Bucurestiului,
– Gabriela Firea – primarul Bucurestiului,
– Sebastian Cucos – fostul sef interimar al Jandarmeriei,
– Ionut Sindile – actualul sef interimar al Jandarmeriei,
– Catalin Paraschiv „omul in alb din Piata Victoriei” – seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei,
– Laurentiu Cazan – coordonatorul jandarmilor de la protest,
– Marius Militaru – purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane,
– Georgian Enache – purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

Ceea ce s-a intamplat in ziua de 10 si in noaptea de 10 spre 11 august in Piata Victoriei reprezinta tentativa de genocid a jandarmilor asupra celor peste 100.000 de romani aflati la protest.

Consideram ca Jandarmeria nu si-a indeplinit corect misiunea conform procedurilor, si-a depasit atributiile, a dovedit ca are oameni incapabili in fruntea sa si s-a transformat in instrument de represiune a populatiei imprastiind pe toti protestatarii, folosind gaze lacrimogene, substante chimice interzise, tunuri cu apa si munitie de razboi.

Politicienii aflati la putere incearca sa musamalizeze procesul represaliilor Jandarmeriei in conditiile in care au fost peste 450 de raniti, peste 100.000 de persoane expuse la gaze lacrimogene, zeci de oameni loviti de jandarmi si o persoana pe nume Ilie Gazea care a fost la protest si a decedat pe 19 august. La Parchetul General au fost depuse peste 750 de plangeri penale impotriva fortelor de ordine. Ancheta merge foarte greu deoarece ministrului de Interne Carmen Dan a secretizat toate documentele ce au legatura cu protestul din 10 august.

Pe langa aflarea persoanelor vinovate in represaliile Jandarmeriei, iesim in strada si pentru a spune un NU hotarat legilor menite sa submineze independenta justitiei, modificarilor propuse si votate pentru Codul Penal si Codul de Procedura Penala, impotriva unei posibile ordonante pe gratiere si amnistie pe care Liviu Dragnea o doreste cu orice pret, pentru stat de drept, pentru independenta justitiei, pentru un Guvern competent si pentru lustratia clasei politice.

Romania nu este o tara a coruptilor, a incompetentei sau a infractorilor, ci este tara noastra, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparenta, demnitate, corectitudine si verticalitate".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri