Padurarul Liviu Pop, tatal a trei fetite, a fost ucis cu sange rece miercuri, 16 octombrie, intr-o padure dintre localitatile maramuresene Rogoz si Baiut. In urma mortii barbatului de 37 de ani, au ramas trei suspecti nepusi sub acuzare si o comunitate in care s-a instalat frica, scrie Adevarul.

Sub protectia anonimatului, localnicii incep sa vorbeasca despre mafia instalata de multi ani in orasul Targu Lapus si in satul apartinator Borcut, acolo unde locuia padurarul Pop si cei trei oameni cu care s-a confruntat in padure.

O mana de oameni influenti controleaza afacerile ilegale cu lemn si fac averi prin complicitatea autoritatilor. In centrul schemei mafiote s-ar afla Aurelia Mut (46 de ani), prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Lapus si, de altfel, singura angajata a institutiei unde sunt, teoretic, procesate 1.000 de dosare anual.

Procuroarea este matusa si nasa de cununie a lui Petrisor Giurgiu (36 de ani), unul dintre cei trei barbati prinsi de padurarul Pop la furat de arbori. Oamenii din Borcut spun ca Mut „taie si spanzura dupa propriul chef si da ordonante de neincepere a urmaririi penale prietenilor sau cunoscutilor“.

Reporterii „Adevarul“ au analizat trei dintre cazurile clasate de procuroarea Mut cu rezolutii halucinante.

A impuscat un copil, a platit 1.000 de lei

In iarna anului 2011, finul comandantului de atunci al Politiei Targu Lapus a impuscat un copil de 17 ani, spunand ulterior ca l-a confundat cu o vulpe. Barbatul a tras din masina, iar cand a coborat si-a dat seama, dupa urmele de sange, ca impuscase un om.

„Invinuitul a luat-o pe urmele acestora, a strigat dupa acele persoane, dar constatand ca nu raspunde nimeni, dupa ce a parcurs o distanta de aproximativ 300 de metri, a renuntat, revenind la locul incidentului si incercand sa anunte organele de urmarire penala. Datorita lipsei semnalului de telefonie mobila, invinuitul n-a reusit acest fapt (…) si s-a deplasat in localitatea Stoiceni de unde a sesizat organele de cercetare penala ale politiei judiciare din cadrul Politiei Targu Lapus“, se arata in ordonanta de neincepere a urmaririi penale semnata de procuroarea Aurelia Mut. In realitate, ar fi putut sa sune la 112 chiar si in lipsa semnalului de telefonie. De fapt, spun surse din ancheta, barbatul l-a sunat pe seful Politiei, nasul sau, care l-a sfatuit ce sa faca mai departe.

Citeste materialul integral pe Adevarul.ro.

Sursa foto: Kletr / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri