Detalii noi ies la iveala din ancheta demarata in cazul lui Liviu Pop, padurarul ucis de hotii de lemne in Maramures. Cei trei suspecti, ultimii oameni cu care acesta s-a intalnit, au fost audiati de anchetatori, dar nu au fost pusi sub acuzare.

Miercuri, 16 octombrie, Liviu Pop a plecat de acasa cu masina personala dupa ce a primit un telefon in care i se spunea ca trei persoane au fost vazute la furat de lemne in padurea dintre localitatile Rogoz si Baiut. De pe drum, padurarul si-a sunat seful de district, iar cand a ajuns la locul indicat a dat ochi in ochi cu trei barbati pe care ii cunostea de multa vreme si care sunt din aceeasi localitate cu Liviu Pop, satul Borcut.

In acel moment, Liviu Pop ar fi inceput sa strige la ei, reprosandu-le ca le-a spus de multe ori sa nu mai vina la furat de lemne pe acel fond forestier, zona in care asigura el paza, scrie Adevarul.

Localnicii spun ca numele suspectului care ar fi fost nasit si la nunta de procuroarea din Targu Lapus este Nelu Petrisor Giurgiu si ca barbatul ar fi incuscrit si cu o avocata din Baia Mare. Tot oamenii locului mai afirma ca Giurgiu ar fi mostenit o avere fabuloasa, de pe urma sotiei care a lucrat pentru un batran singur din Italia.

La moartea lui, batranul i-ar fi lasat femeii in jur de 3 milioane de euro.

Citeste si:
Un baiat de 17 ani a fost arestat pentru uciderea padurarului din Iasi
Un baiat de 17 ani a fost...

Al doilea supect este descris sub numele de Iacobanu, iar al treilea era un carutas din localitate. Toti trei lucrau pentru firma de prelucrare a materialului lemnos administrata de familia Munteanu. Este vorba despre o afacere controversata, despre care presa locala scrie ca se desfasoara de ani de zile sub semnul ilegalitatii si ca beneficiaza de protectia politica.

Cei trei suspecti au mai aratat in fata anchetatorilor ca ei se aflau in padure pentru a culege lemne uscate, si nu pentru a fura arbori sanatosi, materialul lemnos fiind gasit la fata locului de catre oamenii legii. Mai mult, intalnirea dintre ei si Liviu Pop ar fi avut loc in momentul in care acestia se intorceau catre casa.

Sursa foto: Adevarul

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Presa germana: ,,Padurarii traiesc periculos in Romania"