Peste 11.200 de persoane care isi desfasoara activitatea in scolile, liceele si universitatile de stat sau particulare acreditate din Iasi beneficiaza de reduceri pe mijloacele de transport in comun din municipiu.

Potrivit reprezentantilor Companiei de Transport Public Iasi, de miercuri, 11.261 de persoane isi vor putea cumpara abonamente lunare in valoare de 40 de lei. Acestea vor fi valabile pe toate traseele din zona 1, scrie Agerpres.

Dintre cei peste 11.200 de beneficiari, 5.625 fac parte din categoria personalului didactic si nedidactic din invatamantul preuniversitar din Iasi, 250 sunt cadre medicale din unitatile de invatamant, iar 5.386 reprezinta personalul didactic si nedidactic din invatamantul universitar.

"Aceste titluri de calatorie vor putea fi obtinute atat in varianta clasica de la tonetele Companiei de Transport Public, cat si in cea electronica, prin intermediul aplicatiei 24pay. Pentru cea de-a doua optiune, este necesar, in primul rand, ca fiecare institutie de invatamant sa fie inregistrata pe platforma online dezvoltata de CTP, sa fi incarcat si baza de date a beneficiarilor titlurilor de calatorie. Ulterior, fiecare angajat isi va putea crea propriul cont. Odata inregistrati pe platforma Companiei de Transport Public si in aplicatia 24pay, acestia vor putea scana orice cod QR aflat in statii, la tonete, in mijloacele de transport public sau pe site-ul CTP, la Sectiunea 'Tarife/24pay elevi', pentru a putea achizitiona abonamentul cu pret redus. Aceasta din urma platforma online ofera posibilitatea utilizatorului sa isi gestioneze intr-un mod facil toate tranzactiile efectuate. Cel mai important avantaj este reprezentat de modalitatea simpla de procurare a biletelor ori a abonamentelor, de oriunde, fara a mai fi necesara deplasarea la un punct de vanzare a titlurilor de calatorie al CTP Iasi. Pana la inceputul lunii noiembrie, 27 institutii de invatamant si-au creat cont pe platforma CTP Iasi", au informat reprezentantii CTP, prin intermediul paginii lor de socializare.

Proiectul privind acordarea acestor reduceri personalului didactic si nedidactic din invatamantul iesean a fost votat de consilierii locali in plenul sedintei din 31 octombrie.

Citeste si:
FSLI vrea 6% din PIB pentru educatie si eliminarea costulului standard
FSLI cere noului Guvern al...

Sursa foto: MIRCEA ROSCA (C) / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Elevii rromi de la o scoala din Iasi ar fi fost izolati