Victor Costache, ministrul Sanatatii asigura cadrele medicale ca plata salariilor aferente lunii decembrie va fi realizata la timp.

"Am avut o prima intalnire cu ministrul Finantelor Publice, in prezenta premierului Ludovic Orban si a vicepremierului Raluca Turcan, in care am discutat despre necesitatea unei rectificari bugetare pozitive pentru plata salariilor si suplimentarea fondurilor Sanatatii, astfel incat sa nu existe discontinuitati in derularea programelor si proiectelor existente, precum si in plata salariilor. Cadrele medicale vor primi drepturile salariale conform muncii prestate si a prevederilor legale", a declarat ministrul Sanatatii, Victor Costache, potrivit unui comunicat de presa.

Premierul Ludovic Orban declara la finalul saptamanii trecute ca nu sunt bani suficienti pentru a incheia anul nici in ceea ce priveste programele de sanatate si nici in ceea ce priveste bugetul CNAS.

"Rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesitatilor care vor fi identificate de domnul ministru impreuna cu echipa sa. Inca nu va putem spune o cifra. Cert este ca nu sunt bani suficienti pentru a incheia anul nici pe programe de sanatate, nici in ceea ce priveste bugetul Casei. Si asa, evident, nu sunt bani de salarii", spunea Orban, intr-o conferinta de presa la MS, unde a participat la preluarea mandatului de ministru al Sanatatii de catre Victor Costache.

Ministrul Sanatatii a subliniat atunci, in context, ca este necesara gasirea unei solutii pentru o rectificare bugetara pozitiva, fiind necesara suma de aproximativ 4 miliarde de lei. In replica, premierul Orban ii raspundea: "Fiti linistit, domnule ministru, ca deja am vorbit cu ministrul Finantelor (despre rectificarea bugetara - n.r.)".

Citeste si:
Cum arata apartamentele pentru medici oferite de Gabriela Firea
Cum arata apartamentele...

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ministrul Sanatatii vrea sa-i poata da afara pe cei care iau mita