Regia Nationala a Padurilor - Romsilva scoate la vanzare in acest an 40.000 de pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid, iar preturile vor fi intre 15 si 35 de lei, potrivit datelor furnizate de reprezentantii regiei.

"In acest an, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva are posibilitatea de a recolta 40.000 de Pomi de Craciun, din care 26.000 din specia brad si 14.000 din specia molid. Din totalul de 40.000 Pomi de Craciun, 27.000 provin din culturi specializate si pepiniere silvice, iar 13.000 din lucrari silvo-culturale", precizeaza Romsilva, potrivit Agerpres.

In anul 2018, regia a scos pe piata o cifra similara, in jur de 40.000 de Pomi de Craciun, dar a avut si o oferta de peste 35.000 de brazi plantati in ghivece, la un pret intre 35 si 250 de lei, in functie de marime si de costurile cu ambalarea.

Reprezentantii Romsilva sustin ca si anul acesta preturile de vanzare pentru pomii destinati sarbatorilor de iarna variaza in functie de inaltime si categoria din care fac parte.

Astfel, pentru un pom din specia molid sau alte rasinoase cu o inaltime de 0,7 - 1,3 metri, pretul este de 15 lei/bucata, pentru pomii cu o inaltime intre 1,31 si 2 metri - 20 de lei/bucata, iar cei intre 2,01- 3 metri vor costa 25 de lei/bucata. In schimb, pentru specia brad preturile vor fi ceva mai ridicate, respectiv 25 de lei pentru pomii de Craciun cu o inaltime de 0,7- 1,3 meri, 30 de lei pentru cei cu o inaltime de 1,31 - 2 metri si de 35 de lei, pentru brazii cu o inaltime intre 2,01 si 3 metri.

Reprezentantii Romsilva precizeaza ca solicitarile pentru exemplare cu inaltimi mai mari de 3 metri sunt considerate comenzi speciale, iar pretul se aproba de fiecare directie silvica in parte, pornind de la tariful minim de 25 lei/metru. Valorificarea acestora se face de catre directiile silvice din cadrul regiei, prin ocoalele silvice din subordine. Preturile mentionate nu includ TVA.

Seful Romsilva, Gheorghe Mihailescu, a anuntat recent ca intentioneaza ca in anii urmatori regia sa puna pe piata doar brazi in ghivece astfel incat acestia sa poata fi ulterior plantati.

"Imi doresc sa vindem puieti, brazi in ghivece, pana la un metru, in urmatorii ani, ca ulterior sa poata fi plantati. Insa este o chestiune de educatie in randul populatiei", a spus Mihailescu in data de 11 octombrie, cand Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a prezentat oferta de masa lemnoasa care va fi pusa in circuitul economic in anul 2020.

Regia Nationala a Padurilor - Romsilva administreaza 3,11 milioane de hectare de padure aflate in proprietatea publica a statului, adica aproximativ 47% din intregul fond forestier national de 6,5 milioane hectare.

Sursa foto: Romrodphoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri