Toate firmele din tara care ofera servicii de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, dar si distribuitorii de produse utilizate pentru astfel de actiuni vor fi controlati de autoritati in cadrul unei actiuni de control care incepe maine si se va incheia pe 31 decembrie. Ministerul Sanatatii, Ministerul de Interne si Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara au semnat astazi un protocol de colaborare in acest sens, potrivit unui comunicat de presa al MS.

Echipe mixte formate din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica, inspectori ai directiilor sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentului, dar si personal al Politiei Romane vor verifica documentele privind infiintarea si functionarea prestatorilor de astfel de servicii si documentele privind instituirea si atestarea personalului care isi desfasoara activitatea in aceste firme.

De asemenea, va fi verificata si conformitatea produselor folosite in cadrul operatiunilor si conformitatea produselor detinute de firme la data controlului.

"Am cerut ca reprezentantii directiilor de sanatate publica sa fie pregatiti ca maine sa se alature echipelor de control pentru aceasta actiune. Lucram acum la ordinele comune de control care prevad metodologia de control. Este nevoie de astfel de actiuni in scopul protejarii sanatatii publice, pentru ca tragedii precum cea de la Timisoara sa fie prevenite", a precizat ministrul Sanatatii, Victor Costache

Sursa foto: Shutterstock By Olena Chukhil

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri