Mai este o luna pana la Craciun, iar luminitele au fost deja montate in centrul marilor orase din Romania. Dincolo de ratiunile estetice, este vorba despre o afacere banoasa, cu sume importante alocate din bugetele publice. Cat platesc marile orase din tara pentru aceste activitati si la cine ajung banii, potrivit Hotnews.

Bucuresti

Potrivit Hotnews.ro.,Primaria Capitalei plateste circa 12 milioane lei pentru luminitele de Craciun din acest an. De acesti bani municipalitatea a inchiriat si cumparat 10 milioane de LED-uri desfasurate pe 920 de kilometri, figurine 2D si 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant si reprezentarea Sistemului Solar. Lucrarile au fost facute de Compania Municipala Iluminat Public. Luminitele vor fi aprinse pe 28 noiembrie cand va fi deschis si Targul de Craciun. Desi este un an mai greu din punct de vedere financiar, primarul Gabriela Firea plateste cu aproape 2 milioane de lei mai mult pentru luminitele de Craciun fata de anul trecut.

Interesant este cum s-a facut achizitia publica deoarece nici in sistemul de achizitii publice si nici pe site-ul Companiei Municipale Iluminat Public nu apar informatii. Cel mai probabil achizitia a fost facuta prin Compania Municipala, insa procedura nu este una transparenta.

Anul trecut Primaria Capitalei a cheltuit circa 9,8 milioane lei pentru luminitele de Craciun, contractul fiind atribuit Companiei Municipale Iluminatul Public Bucuresti.

Sectorul 4

Pe langa luminitele puse de Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 4 vrea propriile decoratiuni. Institutia va plati circa 643.000 lei pentru inchirierea de instalatii pentru iluminatul festiv firmei Luxten Lighting Company. Contractul a fost incheiat pe 14 octombrie 2019 (sursa - aici).

Sectorul 6

Si Primaria Sectorului 6 vrea mai multe decoratiuni. Institutia va plati circa 530.00 lei pentru inchirierea de produse si servicii de montare/demontare echipamente pentru „Iluminat festiv pe perioada sarbatorilor de iarna 2019-2020” in Parcul Drumul Taberei.

Citeste mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri