Luminitele de Craciun, unele mai kitsch, altele mai frumoase, au costat, in general, exorbitant in mai toate orasele sau comunele din tara. O harta interactiva arata cum s-au risipit bani in toata Romania.

Un caz este, de exemplu, in Galati unde Primaria condusa de Ionut Pucheanu (PSD), a cheltuit pe luminite 378.000 de euro, adica peste jumatate din bugetul intregului Paris (700.000 de euro).

O alta primarie, Cheveresu Mare din Timis, condusa de PSD-istul Marcel Muia, a dat pentru spectacolul de artificii din noaptea de Revelion, circa 40.000 de lei, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe site-ul de licitatii publice, desi localitatea are o populatie de doar circa 2.000 de oameni. In comparatie, Primaria Capitalei, prin ARCUB, a dat pentru spectacolul de artificii din Piata George Enescu circa 83.000 lei.

Aici puteti consulta harta interactiva a risipei prin achizitii directe, fara licitatie, in peste 1.400 de localitati din Romania.

Sursa foto: PresaGalati.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri