Autorizatia ISU de securitate la incendiu a fost eliminata oficial dintre conditiile pentru autorizarea si acreditarea scolilor si gradinitelor de stat si private. Monitorul Oficial a publicat astazi o lege care stipuleaza ca Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP) nu mai trebuie sa verifice autorizatia de securitate la incendiu, inainte de a propune autorizarea/acreditarea unei scoli, informeaza EduPedu.ro.

Primariile si proprietarii imobilelor in cazul scolilor private au de acum inainte obligatia sa obtina autorizatia de securitate la incendiu, fara ca ea sa mai fie conditie pentru acreditare, se arata in legea publicata astazi, 26 noiembrie 2019, in Monitorul Oficial.

O incercare similara a fost facuta si in aprilie 2019, cand publicatia a relatat in exclusivitate ca modificarea de atunci elimina obligatia avizului ISU numai pentru scolile de stat, iar articolul a disparut din OUG 23/2019 pana la publicarea in Monitorul Oficial

Eliminarea obligativitatii autorizatiei ISU pentru acreditare a fost decisa de Parlament, pe 25 noiembrie 2019, atunci cand Legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta (OUG) nr. 23/2019 a ajuns la vot. In Monitorul Oficial de astazi a fost publicata atat Legea de aprobare a ordonantei, cat si decretul prin care presedintele Klaus Iohannis promulga legea care scoate avizul ISU dintre criteriile pentru acreditarea/autorizarea scolilor de stat si private.

Serban Iosifescu, presedintele ARACIP, a confirmat pentru Edupedu.ro ca “autorizarea de functionare provizorie a scolilor si gradinitelor si acreditarea lor nu mai depind de obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu”, ca urmare a legii publicate astazi in Monitorul Oficial.

Citeste si:
Proprietarul Fratelli:Viata va fi in mijlocul sticlei si al betonului!
Mihai Popescu, Fratelli Grup,...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Doar 44 de scoli din Bucuresti din 1.066 au aviz de la ISU
Setari Cookie-uri