Primul procuror care a instrumentat cazul disparitiei Alexandrei Macesanu, Ovidiu Cristian Popescu, din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, se poate intoarce la serviciu, potrivit unor surse judiciare.

Asta dupa ce Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM a decis miercuri incetarea masurii suspendarii din magistratura, sustin sursele citate.

Ovidiu Cristian Popescu fusese suspendat din magistratura pe 1 august, pentru modul in care a actionat in cazul Caracal, in care Gheorghe Dinca este cercetat pentru rapirea si uciderea a doua tinere, pe motiv ca a asteptat ora 6.00 inainte de a intra in casa suspectului.

"Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Popescu Cristian Ovidiu - procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Inspectorii de caz au retinut ca procurorul a nesocotit din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material care permiteau patrunderea in imobilul numitului Dinca Gheorghe cu mandat de perchezitie, anterior orei 6.00", a transmis, pe 2 octombrie Inspectia Judiciara.

Sursa citata precizeaza ca "s-a constatat ca urmarirea penala s-a desfasurat fara coerenta, informatiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea intr-o singura directie".

"Informatiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistentei fiecareia intrucat existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului si gasirea minorei.

Lipsa de organizare si de coordonare a activitatilor a generat ignorarea starii de flagranta in care se afla prezumtivul autor al infractiunii continue, catre care se indreptau toate indiciile obtinute in data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea marcii si ulterior a numarului de inmatriculare a masinii in care a fost luata minora, identitatea proprietarului masinii, identitatea utilizatorului numarul de telefon, aspectele exterioare ale locuintei numitului Dinca Gheorghe, continutul apelurilor la 112", a mai transmis Inspectia Judiciara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dosarul 10 august: procurorul de caz NU se mai pensioneaza
Setari Cookie-uri