Salariile de la Politia Locala din Bucuresti ajung la 15.500 lei, fara sporuri

Cel mai mare salariu net din Politia Locala a Municipiului Bucuresti este cel al unui director care ridica lunar aproape 15.500 de lei, fara sporuri. Un sef serviciu sau un sef de birou poate incasa in jur de 11.800 de lei pe luna. Un politist local principal ajunge si la 6.500 de lei.

Spre comparatie, un general din Armata Romaniei, Armata membra NATO, incaseaza net in jur de 10.000-12.000 de lei lunar, iar un colonel – 6.800 de lei, scrie Libertatea.

Modul de salarizare din Politia Locala ii deranjeaza chiar si pe proprii angajati, fiind diferente uriase intre acestia. Ei vor sa obtina o grila de salarizare uniforma pentru toata tara!

Cele mai mari salarii nete lunare din Politie Locala

Director - 15.462 de lei

Citeste si:
Top 5 cele mai atractive județe din România la nivel salarial
Top 5 cele mai atractive...

Sef serviciu -11.793 de lei

Sef birou - 11.138 de lei

Politist local principal - 6.422 de lei

UPDATE: Drept la replica al Primariei Municipilui Bucuresti

Citeste si:
Arad: Amenzi de 12.000 de lei pentru patru săli de jocuri găsite...
Arad: Amenzi de 12.000 de lei...

"Articolul publicat de cotidianul Libertatea contine o serie de informatii inexacte si calomnioase, care induc in eroare opinia publica si aduc grave prejudicii de imagine atat Primariei Municipiului Bucuresti cat si Primarului General, Gabriela Firea.

In primul rand, NU Primarul General, Gabriela Firea, stabileste salariile angajatilor Politiei Locale, salarizarea functionarilor publici si a personalului contractual fiind stabilite prin hotarare de Consiliu General al Municipiului Bucuresti, conform legislatiei in vigoare!

Potrivit Legii-cadru nr.153/2017, "pentru functionarii publici si personalul contractual (...) din institutiile si serviciile publice de interes local, salariile de baza se stabilesc prin hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti" si, in conformitate cu aceeasi lege, nivelul veniturilor salariale se stabileste fara a depasi indemnizatia lunara a viceprimarului municipiului Bucuresti.

Mai grav decat aceasta 'asa-zisa eroare' este faptul ca in editia tiparita titlul este "Un sef de Politie Locala e mai bine platit decat un general de armata" (acelasi titlu fiind si in varianta initiala a articolului din editia online) insa, ulterior, acesta a fost modificat pe site-ul cotidianului Libertatea, astfel incat sa acrediteze ideea falsa ca Gabriela Firea este cea care decide dupa bunul plac nivelul salarial al angajatilor Politiei Locale!

Citeste si:
Șoferul care a lovit intenționat un cărucior în care se afla un...
Șoferul care a lovit...

Aceasta modificare se inscrie in politica editoriala a cotidianului Libertatea, care doreste denigrarea cu orice pret a Primarului General, Gabriela Firea! Nu este pentru prima data cand conducerea acestui cotidian publica materiale de presa tendentioase, care vizeaza activitatea Primariei Capitalei si a Primarului General, fara sa solicite punctul de vedere al institutiei, ceea ce dovedeste, fara indoiala, ca scopul acestor articole nu este informarea corecta si impartiala a cititorilor, ci doar defaimarea Primarului General!

Mai mult decat atat, in materialul de presa se face o confuzie grava, intentionata sau nu, intre salariul NET si salariul DE BAZA. Pentru corecta informare a opiniei publice va informam ca in grila de salarizare sunt stabilite salariile de baza (venitul brut) al acestora si nu venitul salarial net (cuantumul net), asa cum a fost prezentat in articol. Mai mult, diferenta intre salariul de baza (venitul brut) si venitul salarial net (cuantumul net) se face printr-o taxare conform prevederilor legale, respectiv contributie CASS - 10%, contributie CAS - 25% si impozit pe venit -10%"


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri