Asociatia Recolamp a lansat in luna noiembrie aplicatia ColtVerde, punand la dispozitia utilizatorilor peste 2.000 de puncte de colectare selectiva, se arata intr-un comunicat.

Aplicatia se adreseaza publicului larg si functioneaza ca instrument de cautare al celui mai apropiat punct de colectare selectiva.

Asociatia Recolamp a dezvoltat o retea nationala de peste 13.800 de puncte de colectare de deseuri din echipamente de iluminat (becuri economice, tuburi fluorescente, becuri cu LED, corpuri de iluminat), dintre care 2.000 dedicate consumatorilor casnici.

Aplicatia ColtVerde pune la dispozitia utilizatorilor o harta cu toate punctele publice de colectare ale Recolamp, alaturi de sectiuni dedicate informarii asupra deseurilor periculoase si detalii despre campaniile active derulate de Recolamp destinate atat publicului larg, cat si companiilor din industrie, generatori de cantitati mari de deseuri din echipamente de iluminat.

Aplicatia va ajuta asociatia sa afle unde este necesar sa extinda reteaua de puncte de colectare selectiva pe teritoriul tarii, sa creasca gradul de constientizare asupra efectelor nocive ale deseurilor din echipamente de iluminat si sa ii determine pe oameni sa fie mai activi in ceea ce priveste colectarea selectiva.

Citeste si:
Euronews, despre gestionarea deseurilor: "Romania, prostul Europei"
Dupa declansarea procedurii...

In 2019, Asociatia Recolamp a colectat si tratat peste 1.750 de tone de deseuri din echipamente de iluminat, in crestere cu aproximativ 40% fata de anul 2018.
Recolamp este o organizatie non-profit infiintata in septembrie 2007, ce are ca membri fondatori companiile General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH si Signify Romania. Misiunea organizatiei consta in preluarea de la producatori a responsabilitatii privind gestionarea deseurilor de echipamente de iluminat, respectiv colectarea si reciclarea lor, in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Pana in prezent, Recolamp a colectat si reciclat peste 5.400 de tone de deseuri din lampi si corpuri de iluminat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
VIDEO retailDetail: Ce programe de sustenabilitate si CSR au demarat retailerii
Setari Cookie-uri