Ministrul Internelor, Marcel Vela, a declarat joi ca vor exista restructurari in cadrul institutiilor subordonate MAI, inclusiv la nivelul secretarilor de stat, potrivit Agerpres.

"Am constatat ca dupa data de 10 octombrie, dupa ce a fost votata motiunea, s-au inmultit foarte mult concursurile si examenele, adica prefecturile, in special, au lansat anunturi pentru organizarea de examinari si de concursuri pentru a-si definitiva pe cei pe care-i aveau in organigrame, fie detasati, fie pe perioade determinate si, coroborat cu faptul ca suntem la sfarsit de an, ca dorim o imbunatatire a actualei organizari a MAI, plus ca prefectii care au generat asemenea examene si concursuri, pana saptamana viitoare, cred ca nu vor mai fi in functii, si in acest context cred ca este de datoria noului prefect si a celor care analizeaza la nivelul MAI cum sa se organizeze in viitor", a spus Marcel Vela la Antena 3.

El a precizat ca sunt cazuri de prefecti care au demisionat, pe unii i-a demis iar altii au solicitat dreptul de a se muta in alta parte.

"Sunt 22 de unitati subordonate, institutii si structuri si toate astea mai au si alte structuri mai mici. Imi doresc ca toate functiile care sunt necesare in teren sa fie langa cetatean si in birouri sa ramana doar cei care analizeaza, ancheteaza, decid si manageriaza activitatile din cadrul MAI", a mai spus Vela.

El a adaugat ca la nivel de secretari de stat nu au fost facute deocamdata modificari, pentru ca au avut loc alegeri si a vrut sa se asigure ca totul se desfasoara in regula.

Citeste si:
Ludovic Orban anunta inca un val de restructurari in Guvern
Ludovic Orban anunta inca un...

"In consecinta, nu cred ca era momentul inainte de alegeri sa facem restructurari sau analize sau schimbari de secretari de stat, dar ele, in mod evident, se vor face, inclusiv ca numar. La Ministerul Afacerilor Interne sunt patru secretari de stat si cred ca se poate reduce numarul la trei, pentru ca fiecare secretar de stat are o organigrama proprie si prin reducerea la trei ramane o economie de salarii pe care o putem indrepta spre agentii din teren, spre politistii care sunt in razboi cu infractorii si cu clanurile interlope", a afirmat ministrul de Interne.

Sursa foto: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Marcel Vela: Cei cu viza de flotant "au devenit o masa de manevra"
Setari Cookie-uri