Un nor spectaculos si rar a aparut pe cerul Capitalei in dupa-amiaza zilei de sambata. Mai multi bucuresteni au filmat azi norul, cu o forma cilindrica si au publicat imaginile pe retelele sociale, scrie Digi24.ro.

Cilindrul noros urias s-a intins peste suprafata orasului si a ramas in nemiscare cateva ore bune. Potrivit specialistilor, fenomenul este unul rar la nivel global.

"Nu este nimic grav. Este un nor foarte spectaculos si destul de rar. Nu pot spune momentan cum se numeste, trebuie sa verificam datele cum s-a format. In principiu este un nor „monrning glory”. Se formeaza destul de simplu. Este ca un singur val la suprafata marii, dar in acest caz in atmosfera. Pe masura ce inainteaza apa, respectiv aerul se ridica, iar in spate coboara. Aerul acesta, pentru ca are umiditate foarte mare, pe masura de urca, condenseaza si formeaza norul acesta spectaculos. Nu este nimic spectaculos in afara de forma, nu produce precipitatii. Astfel de fenomene sunt foarte rare, atat de rare incat nici nu stim cum se formeaza, care este mecanismul. Este o singura regiune pe glob unde se pot prognoza, este vorba de Australia, pentru ca acolo brizele marine, adica aerul impins de pe apa spre uscat produce astfel de nori. De altfel nu apare numai un singur nor de felul acesta, apar unul in spatele celuilalt. Pe glob sunt destul de rari", a explicat Bogdan Antonescu, climatolog, expert in fenomene meteo extreme.

Sursa foto: Emanuel Mahu | Digi24.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Vânt în Capitala duminică și luni: rafale de până la 60 km/oră
Setari Cookie-uri