Localitatea Pucioasa din judetul Dambovita gazduieste o colectie impresionanta de machete de aeronave, statice si zburatoare, realizate integral de copii, in cadrul Muzeului Aviatic “Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu”. Desi incarcata de istorie, colectia reuseste cu dificultate sa atraga vizitatori si se bazeaza, in mare parte, pe grupurile de prescolari si elevi care vin in vizita la Fabrica de globulete din zona si trec si pe la muzeu.

In muzeu sunt expuse circa 300 de machete de aeronave, statice si zburatoare, realizate de copii. Intre acestea se numara macheta cu aeroplanul realizat de Henry Coanda in 1910, primul avion cu reactie din lume, si aeroplanul realizat de Aurel Vlaicu, cu care a incercat sa traverseze Carpatii si s-a prabusit.

Cu 10 lei intri la muzeu si primesti si un magnet

Cei care vor sa viziteze exponatele muzeului din Pucioasa o pot face gratuit sau pot plati 10 lei pentru a primi un magnet ori o plansa cu aeromodel de construit.

Citeste si:
Mai multe avioane au aterizat pe aeroporturile din Bucuresti in 2019
Mai multe avioane au aterizat...

Prin vanzarea produselor cei de la muzeu strang bani pentru finantarea de noi machete.

"Realizarea machetelor nu este ieftina, costurile unui aeromodel este de la 8.000 de lei in sus. Iar noi, pentru a ne autofinanta suntem nevoiti sa vindem magneti si alte obiecte", a declarat, pentru wall-street.ro, presedinte al Muzeului Aviatic si fiu al fondatorului institutiei, Dumitru Diaconescu.

Mare parte dintre vizitatori vin in vizita si la Fabrica de globulete

Vizitatorii care le trec pragul celor de la Muzeul Aviatic nu sunt neaparat pasionati de aeronautica, ci, mai degraba, prescolari si elevi veniti in Pucioasa pentru a vizita Fabrica de globulete de acolo.

Citeste si:
Trei aeronave Tarom cu destinatia Bucuresti au fost redirectionate
Trei aeronave Tarom cu...

"Noroc cu cei de la globulete, care au fost elevii nostri si au zis ca daca tot vin copiii la fabrica in vizita, este pacat sa nu vina si la Pucioasa, la muzeu, si ii directioneaza si catre noi.

Astfel, intr-un an bun, numarul de vizitatori ai muzeului se ridica la maximum 10.000 de persoane.

Citeste si:
Angajatii Boeing, despre 737 MAX: "Ti-ai urca familia in avion? Eu nu"
Angajatii Boeing isi exprima...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
[Video] Virusul misterios din China: Pasagerii controlati in avioane