Record de generozitate la Festivalul Brazilor de Craciun: cel mai licitat brad a obtinut 180.000 euro, iar suma totala a fondurilor stranse a ajuns la peste 700.000 de euro.

Datorita solidaritatii de exceptie a celor care sustin dreptul la educatie al tuturor copiilor indiferent de statutul socio-economic, 5.000 de copii vor putea sa mearga la scoala si sa primeasca sprijin in programul educational Salvati Copiii.

Designeri generosi au creat pro-bono 30 de brazi si astfel, la gala festivalului s-au colectat fonduri in valoare totala de 700.400 euro, dintre care 180.000 de euro au fost obtinuti de bradul-poveste al lui Omid Ghannadi, realizat cu sprijinul emisiunii „La Maruta”.

„E al saselea an de cand particip la Festivalul Brazilor de Craciun si pana acum am realizat brazi ca obiecte de design. In aceasta seara am reusit sa conving oamenii ca povestea conteaza si foarte important este ca am vandut un brad care si peste 100 de ani va fi sanatos si cu radacinile in pamant si va duce mai departe povestea”, a declarat Omid Ghannadi.

La cele 18 editii anterioare ale Festivalului Brazilor de Craciun, Salvati Copiii a strans fonduri in valoare totala de 5.317.800 de euro si astfel a oferit asistenta pentru 39.485 de copii.

Citeste si:
Peste un sfert dintre copiii romani petrec peste 6 ore in online
Studiu: Mai mult de un sfert...

Peste 250 de personalitati din mediul de afaceri, media, arta si cultura au fost alaturi in acest an de cauza copiilor vulnerabili, licitand brazii special creati pentru ca toti copiii sa poata ramane in scoala. Alti 11 brazi unicat, special pusi in slujba binelui, mai pot fi licitati pe pe www.lavacow.com pana marti, 17 decembrie 2019.

”Festivalul Brazilor de Craciun este mult mai mult decat un eveniment de strangere de fonduri, iar ceea ce am reusit sa construim impreuna – voluntari, designeri, sustinatori – e un micro-sistem in care niciun copil sa nu fie lasat in afara scolii pentru ca e prea sarac sau pentru ca autoritatile uita de el. De 19 ani acest micro-sistem, care are ca resursa solidaritatea, face cu adevarat miracole”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Judetele cu cele mai mari rate ale mortalitatii infantile