Evenimentul caritabil “Festivalul Brazilor de Craciun”, organizat de Salvati Copiii Romania, a ajuns la a 19-a editie. Gala evenimentului, in cadrul careia se vor licita brazi realizati de designerii solidari cu proiectul, va avea loc pe 12 decembrie la Stejarii Country Club din Capitala. Fondurile obtinute vor fi destinate ajutorarii a 5000 de copii care cresc in conditii socio-economice precare.

Banii care se vor strange in urma licitatiei din acest an vor fi utilizati pentru educatia scolara a 5000 de copiii, beneficiari ai programului "Scoala dupa Scoala". Acesta este un proiect de prevenire a abandonului scolar, in care copiii din comunitati defavorizate au parte de pregatire suplimentara.

Designeri cunoscuti vin in sprijinul copiilor vulnerabili

Doina Levintza, Ioana Ciocan, Stephan Pelger, Iulia Totoianu, Omid Ghannadi, DecorAktiva, Miruna Ardelean sunt doar o parte dintre designerii care au contribuit la crearea brazilor care vor fi licitati in seara de 12 decembrie. Fiecare proiect este unic, artistii oferind propria viziune pentru realizarea unor brazi speciali, care sa aduca fonduri pentru copiii aflati in nevoie.



Stephan Pelger, care participa la licitatia din cadrul galei cu proiectul Miracle Tree 2019, face parte de 15 ani din festival, participand si creand cate un brad, de fiecare data cu un alt artist. Anul acesta a ales-o pe Agnes Mattis-Teutsch, descendenta dintr-o familie foarte cunoscuta in domeniul artei (strabunicul ei era prieten foarte bun cu Pablo Picasso, cu care a avut multe expozitii comune), ea fiind a patra generatie din aceasta familie de artisti.

Am avut amandoi pierderi, eu l-am pierdut pe tata acum cateva saptamani, ea pe mama ei, si atunci am zis sa facem un brad care este trist, dar in acelasi timp aduce si bucurie. Pentru ca acesta este scopul, vine Craciunul, cu speranta, bradul plange, dar in acelasi timp are culori vesele.

Stephan Pelger, creator de moda

Arhitecta Miruna Ardelean a admirat mereu festivalul, fiind in trecut parte a echipei de scenografi, dar anul acesta s-a implicat ca designer, gandind un brad care sa aduca fericire. Tanara a avut in minte primul urs de plus care i-a fost daruit in perioada Craciunului si, tinand cont de vremurile respective, si-a propus sa faca ceva inedit, simplu, si care sa poata fi in continuare donat (vezi foto deschidere articol).

"Este alcatuit dintr-o lampa cu cromoterapie de la Artemidem, aceasta lumina contribuie foarte mult in interioare pentru crearea unei stari de bine. M-am ajutat de ea folosind-o ca o structura si am urcat cu acesti ursuleti ca un manifest, pentru ca sunt ursii polari, pentru ca este perioada de iarna, pentru ca ei pot fi donati la randul lor de cei care achizitioneaza bradul, iar cumparatorul poate ramane si el cu o amintire frumoasa, lampa poate sa ii decoreze dupa aceea orice coltisor al casei", a povestit Miruna Ardelean, care a creat bradutul cu numele Bear Hugs Tree, alaturi de Atelierele ILBAH.

40.000 de copii au fost ajutati prin intermediul “Festivalului Brazilor de Craciun”

Statisticile din 2018 arata ca peste 150.000 de copii din Romania rurala merg la culcare flamanzi in fiecare seara, iar cei mai expusi riscului sunt copiii proveniti din familii cu 2-3 frati. S-a mai constatat, insa, ca in jurul Festivalului Brazilor de Craciun” se incheaga o comunitate in continua crestere, interesata de bunastarea si educatia copiilor defavorizati. Tot mai multe companii inteleg ca e nevoie de contributia lor pentru a sprijini acesti copii si ca intre mediul de business si societatea civila trebuie sa se creeze o conexiune puternica.



Editiile trecute ale evenimentului au ajutat aproape 40 000 de copii proveniti din familii cu venituri extrem de mici, cu parinti in detentie sau in alte situatii familiale precare. La cele 18 editii de pana acum ale galei “Festivalului Brazilor de Craciun” au fost stransi in total 5,3 milioane de euro, utilizati pentru programe derulate de Salvati Copiii Romania, precum Educatie prescolara, Scoala dupa Scoala si A doua Sansa. Evenimentul a crescut de la an la an, iar editia din 2018 a adus 770.000 de euro pentru 4.980 de copii, care au primit, printre altele, imbracaminte, medicamente, transport si materiale educationale. Din aceasta suma s-au si renovat anumite spatii destinate micutilor. In prezent, acestia sunt intr-o situatie mai buna, merg la scoala, fie ca e vorba de copii care nu aveau acte de identitate sau care locuiau in anexele unor locuinte, in grajduri, in spatii fara curent electric, sau aveau parintii plecati in strainatate ori aflati in detentie.

“In primele doua editii, tin minte ca am strans bani sa cumparam carti pentru bibliotecile scolare si am ajuns la peste 17 000 de copii, strangeam undeva la 10.000 de euro pe atunci. Am pornit, deci, de la sume mici, care au crescut pas cu pas, iar acum… am crescut asa de mult, incat gasim cu greu sala sa organizam evenimentul in fiecare an. In 2006, 2007 au fost niste varfuri de atentie, dupa care, din cauza crizei, sumele s-au diminuat, dar chiar si atunci a fost bine. Pentru ca pana la urma e important sa existe o comunitate, o solidaritate sociala si personala. E un eveniment care vrea sa spuna “Multumesc!” fiecarui om care face ceva pentru copii prin programele Salvati Copiii”, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv la Salvati Copiii Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri