Alpha Bank România a înregistrat în primele 9 luni ale anului un profit net de 34 milioane de euro, în principal ca urmare a unei dinamici pozitive a veniturilor.

La finalul lunii septembrie, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,1 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de 10,3% față de primele 9 luni ale anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 3,3 miliarde de euro, în creștere cu 19,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Activele totale ale băncii au ajuns la finalul lunii septembrie la 4,48 miliarde euro, înregistrând o creștere anuală de 10%. Profitul net a ajuns la nivelul de 34 milioane de euro, reflectând dinamica pozitivă a veniturilor și menținerea unui control strict al costurilor, în pofida presiunilor inflaționiste.

Volumul creditelor noi acordate în primele 9 luni al anului pe segmentul companiilor mari a ajuns la aproape 300 de milioane de euro înregistrând o creștere de 24% față de aceeași perioadă a anului precedent.

În aceeași perioadă, volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a înregistrat o creștere anuală de 30%, marcând cea mai bună performanță din ultimii 12 ani, în timp ce pe segmentul creditelor de consum vânzările noi au înregistrat o majorare de 9%. Totodată, banca și-a consolidat poziția în zona soluțiilor de plată pentru comercianți, rulajul acestora prin conturile deschise la Alpha Bank Romania înregistrând o creștere de 27% față de primele 9 luni al anului trecut.

Preluarea Alpha Bank de UniCredit

UniCredit România și Alpha Bank România au anunțat una dintre cele mai mari fuziuni de pe piața bancară românească din ultima vreme. Grupul italian UniCredit a cumpărat o parte importantă din participațiile grecilor, cei de la Alpha Services and Holdings urmând să primească 300 milioane euro şi 9,9% din noua entitate bancară formată pe piața din România.

Clienții Alpha Bank România vor avea acces la serviciile bancare pe toată durata tranzacției dintre cele două bănci, anunță reprezentanții Alpha Bank.

Se anticipează că tranzacția va fi finalizată în 2024, după parcurgerea procesului de due dilligence, obținerea aprobărilor statutare și a celor din partea tuturor autorităților de reglementare implicate.

Sursa foto: Alpha Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri