Comisia de Disciplina a UEFA a decis ca la meciul dintre echipele nationale ale Romaniei si Suediei, care a avut loc pe Arena Nationala din Bucuresti, in data de 15 noiembrie, in preliminariile EURO 2020, nu au existat manifestari rasiste ale suporterilor romani, cum au pretins jucatorii oaspeti.

''In urma declaratiilor din tabara suedeza, UEFA a decis sa numeasca un inspector disciplinar care sa ancheteze cazul de la Bucuresti. Acesta a discutat cu doi dintre jucatorii Suediei, ambii sustinand ca s-au auzit scandari rasiste. De asemenea, a gasit inregistrari in care fotbalistul Alexander Isak era apostrofat de suporterii romani. Astfel, UEFA a decis sa deschida o procedura disciplinara pe aceasta speta'', se arata in comunicat, scrie Agerpres.

''Juristii FRF au avut la dispozitie doar trei zile pentru a pregati apararea. In acest timp, s-au depus la dosar declaratiile a trei dintre jucatorii nostri, s-au urmarit peste 250 de minute de inregistrari video si s-au extras declaratii din tabara Suediei care au negat prezenta rasismului, inclusiv cele ale selectionerului Janne Anderson de la conferinta de presa de dupa meci, cand a declarat ca nu a auzit astfel de scandari. In plus, s-a demonstrat ca au existat doar huiduieli, iar acestea au fost prezente si in momentele in care mingea nu se afla la jucatorul Alexander Isak. Un alt argument important prezentat la UEFA de Departamentul Juridic al FRF a fost faptul ca niciodata in istorie nu am fost suspendati pentru manifestari rasiste cu directie catre fotbalistii de culoare'', mentioneaza FRF.

In schimb, Federatia Romana de Fotbal a fost amendata cu 40.500 de euro pentru folosirea materialelor pirotehnice, aruncarea de obiecte in teren si afisarea de bannere interzise.

In min. 81 al intalnirii Romania - Suedia, arbitrul italian Daniele Orsato a oprit meciul timp de un minut pe motiv de scandari cu caracter rasist la adresa atacantului suedez de culoare Isak, iar de la instalatia de amplificare s-a transmis un avertisment catre suporterii romani prin care au fost atentionati ca exista riscul intreruperii definitive a partidei in cazul in care asemenea incidente se repeta.

Citeste si:
Principalele evenimente sportive ale anului 2020
Principalele evenimente...

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) si Robin Quaison (34), obtinand calificarea la EURO 2020.

Romania risca sanctiuni severe, avand in vedere ca a primit un meci de suspendare pe o perioada de probatiune de un an, pentru incidente anterioare. In cadrul sanctiunii amintite, meciul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, care trebuia sa se joace cu portile inchise, s-a disputat cu 30.000 de copii in tribune, lucru permis de UEFA in aceste conditii.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ungaria investeste in fotbalul romanesc