Ministrul Sanatatii, despre ovinele de pe vasul scufundat: Este un risc biologic pe care l-am semnalat de la inceput

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat, sambata, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Iasi, ca exista un risc biologic mare in Portul Midia, din cauza cadavrelor intrate in putrefactie pe nava care s-a rasturnat la sfarsitul lunii noiembrie.

"Am avut nenumarate sedinte de guvern pe aceasta tema. Situatia este complexa, critica si stiu ca ministrul de Interne cu toti ministrii de resort implicati lucreaza pentru gasirea unei solutii. Este un risc biologic pe care l-am semnalat de la inceput, pentru ca este evident, corpurile care sunt in putrefactie si sub apa, in regim anaerob, sunt un risc biologic mare", a raspuns jurnalistilor ministrul Sanatatii Victor Costache, potrivit Agerpres.

Prezent la conferinta de presa, ministrul Mediului Apelor si Padurilor, Costel Alexe, liderul filialei iesene a PNL, a declarat ca "in momentul acesta e o chestiune ce tine mai mult de birocratie intre Ministerul Transporturilor si armator".

"Cred ca acea nava urma sa fie arestata, daca nu a fost deja, si apoi nota de plata sa fie transmisa catre ei. Norocul nostru pe subiectul asta e atata timp cat conditiile meteo de afara nu au incurajat sa avem o catastrofa biologica mai mare decat este astazi", a spus ministrul Mediului Apelor si Padurilor, Costel Alexe.

Nava Queen Hind, incarcata cu peste 14.600 de oi, s-a rasturnat pe 24 noiembrie, la plecarea din Portul Midia, scufundandu-se partial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, insa numai 254 dintre ovine au putut fi scoase vii de pe vas in zilele de dupa naufragiu.

Citeste si:
BREAKING: Costache a DEMISIONAT din funcția de Ministru al Sănătății
BREAKING: Victor Costache a...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri