Ministrul Sanatatii: Pacienta arsa la Spitalul Floreasca nu era alergica la iod, a fost diagnosticata gresit

Victor Costache, ministrul Sanatatii, a prezentat marti dimineata concluziile din raportul corpului de control, care a constatat o serie de greseli ce au dus la moartea pacientei de 66 de ani, la finalul anului trecut, dupa operatia in care a luat foc pe masa de operatie, de la Spitalul Floreasca.

Victor Costache a anuntat ca pacienta in varsta de 66 de ani a fost diagnosticata gresit, aceasta ar fi o prima mare greseala a echipei medicale.
„Nu exista niciun element care sa indice alergia la iod a pacientei”, a precizat ministrul Sanatatii, citat de Digi 24.

El a precizat ulterior ca pacienta a spus inainte de operatie ca este alergica la furazolidon, iar la nivel declarativ s-a ajuns la o alergie la iod, dar nu s-au mai facut teste de confirmare a alergiei.

Ministrul a mai spus ca din acest motiv a fost „utilizat gresit” biocidul pe baza de alcool, care prezenta „un risc combustional major”.
O alta greseala a fost folosirea bisturiului electric impreuna cu acest biocid pe baza de alcool.

Victor Costache a mai spus ca „niciunul din medicii din echipa operatorie nu se afla in echipa de garda”, operatia fiind facuta de un medic rezident.

Citeste si:
Radu Țincu, medic primar ATI: Capacitatea de paturi în plus nu e...
Radu Țincu, medic primar ATI:...

Profesorul Mircea Beuran a fost demis din functia de presedinte al Comisiei de chirurgie generala a Ministerului Sanatatii, a mai anuntat ministrul Sanatatii.

"Domnul profesor Beuran a fost demis ieri de catre domnul manager, iar noi l-am demis din functia de presedinte al Comisiei Ministerului Sanatatii de chirurgie generala", a declarat Costache.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri