Primarii din Bucuresti incalca in mod consecvent legile

Inaltimea obligatorie a unui bolard (stalpii care blocheaza accesul vehiculelor in diferite zone, precum cele pietonale) este intre 70 si 90 de centimetri. In plus, acestia ar trebui sa aiba o culoare contrastanta cu asfaltul. Sunt doar doua dintre normele pe care primarii din Bucuresti, indiferent de sector, le incalca in mod repetat.

In Bucuresti, in ultimii ani, au fost “plantati” zeci de mii de bolarzi din beton, de inaltimi de circa 50 de centimetri. Companiile care au castigat contracte de zeci de milioane de euro pentru montarea de noi borduri, deseori un proces complet inutil, asfaltare si, bineinteles, bolarzii, sunt aceleasi institutii abonate la contracte cu statul, dupa cum reiese din analiza WALL-STREET.ro.

Astfel, primariile din Bucuresti incalca in mod repetat, printre altele, Normativul 51, cu putere de lege.

In acest act normativ se stipuleaza, printre altele:

IV.8.6. Bolarzi

(1) Bolarzii sunt stalpii scurti din metal, beton sau material plastic montati de obicei la limita dinspre carosabil a trotuarului pentru a impiedica accesul vehiculelor pe spatiul pietonal.

(2) Pentru a fi sesizabili de catre persoanele cu deficiente de vedere sau nevazatori, bolarzii vor avea baza de la nivelul trotuarului de minim 10 x 10 cm si inaltimea cuprinsa intre 70 si 90 cm de la nivelul finit al trotuarului.

(3) Bolarzii vor fi colorati contrastant fata de suprafata pe care sunt montati si vor fi marcati suplimentar cu benzi reflectorizante in partea inferioara si in partea superioara. (In realitate, acestia au fix aceeasi culoare gri ca a asfaltului – n.r.)

(4) Este interzisa amplasarea unor bolarzi tubulari subtiri cu diametrul mai mic de 8 cm.

(5) Este interzisa unirea bolarzilor intre ei prin lanturi sau cabluri.

Totodata, in acelasi act normativ, se stipuleaza ca trecerile pietonale ar trebui sa fie realizate astfel incat sa fie usor de folosit inclusiv pentru persoane cu handicap. Acest lucru nu se realizeaza.

Sursa foto: Locuitor Sector 6, Facebook

Citeste si:
De ce sunt bolarzii ascutiti? Primarie: Nu sunt, sunt "tesiti"!
De ce sunt bolarzii ascutiti?...

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri