Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Brasov, Adrian Vestea, si conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii au inaugurat policlinica unitatii medicale, igienizata si reparata, in urma unei investitii de peste 500.000 de lei de la bugetul judetului.

Lucrarile de reparatii la Ambulatoriu, care are, in prezent, 14 cabinete, cu anexele aferente - sali de tratamente, toalete etc - au durat patru luni si s-au realizat pe zone separate, astfel incat activitatea medicala sa nu sufere, iar pacientilor sa li se creeze un disconfort cat mai mic, scrie Agerpres.

"Am inaugurat acum doua saptamani Unitatea de Primiri Urgente, iar astazi inauguram Ambulatoriul integrat. Practic, cele doua porti de acces in spitalul nostru functioneaza acum in spatii corespunzatoare, astfel ca ne putem primi pacientii in conditii optime de confort si siguranta. Ne bucuram ca am realizat aceste reparatii, iar in anul 2020 avem nevoie de aproximativ 500.000 lei pentru aparatura, instrumentar si mobilier pentru aceste cabinete. Oricum, pentru dotarea Ambulatoriului cu aparatura de inalta performanta Consiliul Judetean Brasov a depus un proiect cu fonduri europene de 10.000.000 lei, pentru care asteptam aprobarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru", a afirmat directorul medical al spitalului, dr. Liviu Muntean.

De asemenea, tot cu fonduri de la bugetul judetului, s-au finalizat reparatiile la centrala termica a spitalului, al caror cost a fost de 86.000 lei, iar pana la 31 decembrie urmeaza sa se incheie lucrarile la sectia Pediatrie I (reparatii si igienizare la Compartimentul de neonatologie, a caror valoare este de 689.000 lei), la Spalatorie - reparatii si dotare cu masini de spalat performante, practic aceasta fiind innoita in totalitate in urma unei investitii de 285.000 lei, precum si lucrarile de amenajare a salilor de curs pentru studenti si a Biroului de Management al Calitatii, care se ridica la suma de 150.000 lei.

Citeste si:
[FOTO] Profesorii, intrebati prin formulare ce opinie au despre PSD
FOTO Iulian Bulai dezvaluie...

"In acest an am avut bucuria sa vedem ca sectiile Spitalului de Copii Brasov au fost, rand pe rand, modernizate si reamenajate, in asa fel incat sa corespunda exigentelor asigurarii unui act medical de calitate, in beneficiul pacientilor. Doresc sa felicit conducerea spitalului pentru modul in care a coordonat in mod etapizat renovarea si modernizarea intregii cladiri. Aceste investitii erau foarte necesare, avand in vedere ca Spitalul de Copii este, de facto, un spital regional, cu o adresabilitate foarte mare, pe tot parcursul anului. Vom continua si in 2020 investitiile in sanatatea brasoveana, deoarece vrem sa asiguram cele mai bune conditii in toate spitalele pe care le avem in administrare", a afirmat, la randul sau, presedintele CJ Brasov, Adrian Vestea.

Consiliul Judetean Brasov a alocat, in 2019, peste 4 milioane de lei Spitalului de Copii.

Citeste si:
Ce spune primarul din Hateg despre conducta de apa reparata cu...
Conducta de apa "reparata" cu...

Sursa foto: Facebook / Adrian Vestea

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
UPDATE: Autoritățile dezmint informația referitoare la camionul prădat de hoți
Setari Cookie-uri