Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, a fost scos de jandarmi, sambata, din multimea adunata in Piata Universitatii din Capitala pentru a comemora 30 de ani de la Revolutia din 1989, dupa ce mai multe persoane l-au huiduit si l-au agresat, scrie Agerpres.

Cateva zeci de persoane s-au adunat, sambata, la Troita din Piata Universitatii, dedicata victimelor Revolutiei din Decembrie 1989 pentru a lua parte la ceremonia religioasa de comemorare a celor care au cazut la evenimentele din urma cu 30 de ani.

Inca de la sosire, Voican Voiculescu a fost huiduit de cei prezenti, apoi au inceput actele de violenta. A fost lovit, impins, chiar si scuipat, spun surse de la fata locului. A fost nevoie de interventia jandarmilor, si, in ciuda faptului ca au intervenit rapid si au reusit sa il extraga pe Voican-Voiculescu din mijlocul multimii furioase, revolutionarul nu a scapat usor - s-a ales cu capul spart.

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infractiuni contra umanitatii in Dosarul Revolutiei. El sustine, insa, ca dosarul "este o absurditate", pentru ca "o revolutie nu se da in judecata".

"In privinta dosarului ca atare, el este o absurditate pentru ca o revolutie nu se da in judecata. O revolutie e o discontinuitate, o ruptura in viata unei societati si este un eveniment violent si profund ilegal in raport cu ordinea de drept existenta anterior. Ni se imputa noua, CFSN, cei care am reluat puterea la 22 decembrie 1989, ca am fi responsabili de moartea a 862 de persoane. Se uita insa elementul semnificativ ca toti acesti defuncti au fost pana in seara de 25 decembrie 1989, cand s-a anuntat executia sotilor Ceausescu. Noi eram teoretic la putere, dar nu am exercitat efectiv puterea dupa 22 decembrie, abia la 27 decembrie s-au diferentiat structurile - s-au numit guvernul, structurile si asa mai departe", a afirma Voiculescu, la momentul la care a fost trimis in judecata.

Recent, Gelu Voican Voiculescu a fost in mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revolutiei Romane, institutie pe care o conduce. Mai multe organizatii civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sambata, evenimentul a fost anulat.

Dupa incidentul din Piata Universitatii de astazi Jandarmeria Romana a revenit cu precizari.

"Incidentul s-a produs in Piata Universitatii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoana a fost lovita cu un obiect in zona capului. In acele momente de imbulzeala, a fost necesara interventia fortelor de ordine, prezente pentru asigurarea masurilor de ordine publica, pentru a-l scoate din zona pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri in vederea identificarii agresorului", mentioneaza sursa citata.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri